Sosem látott állami vízfej nő a keresztényüldözési államtitkársággal

Sosem látott állami vízfej nő a keresztényüldözési államtitkársággal

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megdöntötte a rekordot az állami vezetők száma: jelenleg 270-en vannak, majd kétszer annyian, mint 2010-ben. A legtöbb államtitkár a bürokrácia leépítésén dolgozó Miniszterelnökségnél van.

Kétszer annyi állami vezetőt tartanak el az adófizetők, mint hat éve – számolta ki a csütörtöki Blikk, amely szerint minden eddigi rekordot megdöntött az állami vezetők száma az Emmiben létrehozandó új intézmény, a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárság létrehozásával.

Külföldön meg verik a keresztényeket

Magyarország Kormánya most nem is dobott ki olyan hatalmas összeget az ablakon. Ez csak apró tétel a stratégiai népbutítás költségvetésében.

Igaz, csak később derül ki, hogy az új helyettes államtitkárságban hány főosztályt és hány alosztályt hoznak létre, hány munkatárs foglalkozik majd a keresztények üldöztetésével. Az Emmi a lapnak annyit mondott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter augusztusi vatikáni látogatásán dőlt el, hogy létrehoznak egy ilyen intézményt. Az új helyettes államtitkár egy tapasztalt diplomata, Török Tamás lesz.

Hiába harcol a bürokráciával a kormány, és készül ennek a háborúnak a jegyében jelentős elbocsátásokra, a számok mást mutatnak. Jelenleg 270 állami vezetőnk van, tízzel több, mint az év elején. A legtöbb – 56 – állami vezető a bürokratikus rendszer leépítésén munkálkodó Miniszterelnökségnél van. A lap számításai szerint az állami fejesek fizetésére 2,5 milliárd forint megy el évente.

Míg 2010-ben

addig 2016-ban

Hozzászólások