Kamerával vették a népszavazókat Nyírpilisen, botrány lett a vége

Kamerával vették a népszavazókat Nyírpilisen, botrány lett a vége

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Betörték a szélvédőit és a lámpáit annak a kisbusznak Nyírpilisen, amelyből a Bors szerint választási csalást sejtő aktivisták videózták a szavazókört.

A kilencszáz lakosú Nyírpilisen vasárnap a választásra jogosultak 58,2 százaléka szavazott, tíz fő kivételével mindenki nemmel.

A voksolásra érkezőket megfigyelték egy, a helyi szavazókör előtt álló mikrobuszból. A járműben megyei aktivisták ültek, akik azért kamerázták a lakosokat, mert választási csalást gyanítottak: azt sejtették, hogy a településről a népszavazás végén sokkal több résztvevőt jelentenek majd le, mint ahányan valóban elmentek.

A helybeliek azonban kiszúrták az akciót: urnazárás után több helybeli – a Bors állítása szerint köztük Beri Róbert polgármester – körbevette a kisbuszt, és kövekkel dobálták meg azt, betörve a szélvédőjét és a lámpáit. Valaki pedig azt írta a jármű oldalára, hogy „meghalsz”.

A Bors idézte Beri Róbertet is, aki azt állította, hogy nem volt a helyszínen a rongálás idején. A polgármester szerint nem történt választási csalás.

A lap rákérdezett az esetre a rendőrségnél, ahol közölték: rongálás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

Hozzászólások