Sikerült megmenteni a stéghez fagyott róka lábát - videó

Sikerült megmenteni a stéghez fagyott róka lábát - videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Jobban van az a róka, amelyik múlt héten odafagyott a stéghez a népszigeti hajójavítóban. A farka elhalt, de úgy tűnik, a lábát sikerült megmenti. Fagyinak - mert ezt a nevet kapta - még erősödnie kell, mert az állatorvos szerint gyenge állapota miatt került veszélybe.

A lefagyott farkáról Fagyinak keresztelt róka jobban van, bár a farka elhalt, így azt biztosan amputálni kell. Még egy lába volt veszélyben, három lábon pedig esélye sem lett volna arra, hogy visszaengedjék a természetbe. Pataki Gábor, az Állatmentő Liga vezetője hétfőn azt mondta a hvg.hu-nak: úgy tűnik, sikerült megmenteni a végtagot. „Rááll, használja azt a lábát is, csak még erősödnie kell. Az összes tesztje negatív lett szerencsére” – tette hozzá.

Az állatorvos szerint Fagyi 1 év alatti fiú, valószínűleg azért is fagyott a stéghez, mert teljesen le volt gyengülve. „Nem tudott így elég élelmet találni a nagy hidegben, és valószínűleg a stégnél akarta meghúzni magát” – mondta az állatvédő.

Fagyiról egy friss videó is készült, amin már láthatóan sokkal élénkebb és érdeklődőbb. Azért van ilyen zárt, kis boxban, mert a hozzá hasonló vadállatok bezárva hajlamosak az öncsonkításra, az ilyen kuckós helyen viszont biztonságban érzi magát.

Az előzményekről itt számoltunk be!