Nyomozás indult Magomed ellen

Nyomozás indult Magomed ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kényszerítés gyanújával rendelhettek el nyomozást a Szabadság téri szovjet emlékművet festékkel megdobó Komáromy Gergelyt bocsánatkérésre intő férfi ellen.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a nyomozást az V. kerületi ügyészség rendelte el azután, hogy Orbán Viktor Brüsszelben az ügyről nyilatkozva közölte: utasította a belügyminisztert, hogy járjon utána az ügynek.

A lap szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal csak a napokban kezdett el foglalkozni a magát csecsennek valló, de hivatalosan egyetlen ország állampolgárának sem számító Daszajevvel. A parlament nemzetbiztonsági bizottságának szerdai üléséről kiszivárgott információk alapján még az volt vélhető, hogy a szervezet régebb óta megfigyeli a férfit.

A Pintér Sándor által elrendelt vizsgálat eddig azt derítette ki, hogy a Komáromy Gergelyt az orosz nagykövetség egyik dolgozójának tudtával megfenyegető Daszajev 2014. november 5-e óta jogszerűtlenül tartózkodik Magyarországon – írta az MN. Hozzátették: rendszeresen egy italkereskedelmi cég tulajdonosaként mutatkozik be – ilyen minőségében készített tavaly interjút vele a Lánchíd Rádió is –, holott nem ő a cég valódi tulajdonosa.

A lap szerint azt még vizsgálják, hogy miből élt Daszajev Magyarországon, cégügyeit ki vagy kinek a segítségével intézte. Vizsgálják továbbá a kapcsolatrendszerét is.

Megjegyezték, hogy a férfi jelenlegi jogi státusa Magyarországon befogadott. Korábban mér elutasították a menedékkérelmét, ami ellen fellebbezett, de a hivatal döntésében az ügyben eljáró bíró nem talált hibát. Így Daszajevnek már két és fél éve el kellett volna hagynia az országot, mivel azonban hivatalosan hontalan, nincs hová kitoloncolni.

A férfi furcsa hátterével az e heti HVG is foglalkozik.

Hozzászólások