Gyorsan teleplakátolja a Jobbik az országot, amíg még szabad

Gyorsan teleplakátolja a Jobbik az országot, amíg még szabad

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Két hétre indít a Jobbik kampányt, utána le kell szedni a plakáttörvény életbe lépése előtti hirdetéseket.

A magyar politikatörténet egyik legrövidebb kampányába kezdhet bele a Jobbik: a párt ma mutatta be új óriásplakátjait, amelyeket két hét múlva az új plakáttörvény miatt kénytelenek lesznek leszedni.

Jakab Péter szóvivő arról beszélt: 2050-2065 óriásplakátot tesznek ki, ezeken kívül több száz kisebb hirdetésük lesz. Hogy pontosan mennyibe fog kerülni a kampány, azt nem árulta el, csupán annyit mondott az MTI-nek: az összköltség „a végső plakáthelyszínek után derül ki”.

Azt a szóvivő is hozzátette, hogy a pártfinanszírozási törvény változása miatt a mostani plakátjaik csak július 15-ig maradhatnak kint. Azokat a hirdetéseket, amelyeket korábban megkötött szerződés alapján helyeztek ki, a hónap közepén le kell szedni. Amikor a plakáttörvény elfogadása után megkérdeztünk egy fideszes képviselőt, miért kellett még egyszer összehívni a parlamentet, hogy a nyári szünet előtt elfogadhassák a jogszabályt, azt válaszolta: „Gondolja, hogy egész nyáron azt akarjuk nézni szerte az országban, hogy Orbán lop, Rogán lop, a kormány lop?”

A kormány eközben szintén új plakátokat tesz ki, amelyeken azzal büszkélkednek, hogy a nemzeti konzultációt visszaküldőknek állítólag a 99 százaléka az ő álláspontjukat támogatta (hogy ez valóban így van-e, azt persze nem tudhatjuk).

Hozzászólások