"Ennek meg kellett történnie" - megszólalt a Tusnádfürdőn meghurcolt fiatal nő

"Ennek meg kellett történnie" - megszólalt a Tusnádfürdőn meghurcolt fiatal nő

Utolsó frissítés:

Seres László Szerző:

Seres László
Seres László

Ladó Andreának hívják, nem tesz feljelentést, és büszke arra, hogy tiltakozott.

Nem tesz feljelentést a Tusványoson történt atrocitás miatt az a fiatal erdélyi magyar nő, akit pénteken több férfi letepert és bántalmazott, amiért ki akarta fütyülni Orbán Viktort. A hvg.hu kérdésére az aktivista, Ladó Andrea elmondta: az LMP által felajánlott jogsegélyt sem kívánja emiatt igénybe venni.

Mint kérdésünkre elmondta, bár a Facebookon előzőleg meghirdette, alapvetően egyedül tervezte ezt az akciót, pláne, hogy szinte senki nem jelezte vissza neki, hogy társulna hozzá. Nem lepte meg az agresszív reakció, érzékelte, hogy 2010 óta "kicserélődött a közönség" az Orbán látogatta rendezvényeken, sejtette, hogy ilyesmi várható. "Ami igazán meglepett az az, hogy rajtam kívül senki nem akarta kifütyülni Orbánt."

A hvg.hu videófelvételén jól hallható, hogy Ladó Andrea főként a paksi szerződést és a Római-part tönkretételét nevezi meg tiltakozása fő okának, de kérdésünkre, hogy mi a fő gondja Orbánnal, úgy válaszolt: "a teljes lajstrom", ideértve a Udvarhely melletti, a magyar állam tulajdonában lévő szeméttároló ügyét.

Videó: A hajánál fogva rángattak a földre egy Orbán ellen tiltakozó nőt

A miniszterelnököt akarta kifütyülni egy fiatal nő Tusnádfürdőn, de szinte azonnal leteperték és bántalmazták.

Ladó Andrea a történtek ellenére nem bánta meg akcióját, szerinte "ennek meg kellett történnie", a reakciók pedig vegyesek voltak: Erdélyben leginkább negatív, Magyarországon "pártállásra való tekintet nélkül" pozitív visszajelzéseket, kommenteket  kapott. "Úgy távoztam onnan, mint aki jól végezte dolgát." Azt kérdésünkre nem tudta megmondani, hogy az őt nem túl finoman kikisérő őr a magyar BM alkalmazásában állt-e, mint az az Együtt felvetette, ő annyit tud, hogy a tábor biztosításával megbízott Dakota őrző-védő cég egyik embere volt.

Az aktivista annyival egészítette ki még a történteket, hogy kivezettetése után még egyszer visszament a táborba, ahonnan ugyanaz az őr ismét kikísérte, immár nem kifacsarva a kezét, és átadta őt két másik biztonsági őrnek, hogy vigyázzanak rá jobban.

Hozzászólások