Köves Slomó csodarabbi-érveléssel védi a Soros-kampányt

Köves Slomó csodarabbi-érveléssel védi a Soros-kampányt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Ha nem látják antiszemitának, akkor nem az.

Érdekes gondolatmenettel védi meg a Soros elleni plakátkampányt Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija a Figyelőben, Schmidt Mária hetilapjában. Köves elmondja, neki sem rokonszenves a Sorossal riogató, indulatkeltő kampány, de mégis tartózkodik attól, hogy antiszemitának nevezze.

"Nem hiszem, hogy alapjáraton az utca embere Sorosra mint a zsidók kvázi szimbólumára tekintene, sokkal inkább a kapitalista spekulánst látja benne. De ha kiállok a mellett, hogy ez bizony a második világháború előtti időszakot idéző kampány, és kifejezetten zsidóellenes, akkor éppen emiatt vehetik át ezt az értelmezést az erre fogékonyak. Tehát az antiszemitizmus visszaszorítása szempontjából éppen az ellenkező hatást érem el."

A logika világos tehát: amíg a gyűlöletkampányok célpontjának van bármilyen más tulajdonsága, mint hogy zsidó, illetve ez nincs konkrétan odaírva a plakátra, addig jobb hallgatni, mert hátha nem is a zsidókért jönnek, csak a kommunistákért, meg a szakszervezeti tagokért, meg a szocialistákért.

A kilincsorrúak pedig lehetnek a rómaiak is akár. Mit tudhatja az utca embere!

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Hozzászólások