Víztározóba fulladt gyerekek: felfüggesztett fogházat kaptak a szülők

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A felügyelet nélkül hagyott gyerekek átmentek a házuk melletti mezőgazdasági telephelyre és ott beleestek egy elkerítetlen tűzivíztározóba.

Úgynevezett tárgyalásról lemondásos eljárás keretében jogerősen egy év nyolc hónap felfüggesztett fogházra ítélte az Egri Törvényszék azt a nagyfügedi apát és anyát, aki a bíróság szerint felelős három gyermeke vízbe fulladásáért.

Az ítélet végrehajtását mindkettőjüknél négy év próbaidőre függesztették fel, és előzetes mentesítésben is részesítették őket. A döntést az ügyész, a vádlottak és védőik tudomásul vették, így jogerőre emelkedett.

Az élettársak beismerő vallomást tettek, a vádemelés előtt az ügyész, a védők és védenceik megállapodtak egymással, ezért nem volt tárgyalás.

A férfi és a nő Nagyfügeden nevelték ötéves, hároméves, kétéves, valamint néhány hónapos gyermeküket. A tavaly április 2-i tragédia előtt a férfi autóval úgy indult el otthonról, hogy előtte nem győződött meg arról, hogy élettársa odafigyel a gyerekekre.

A nő nem tudta, hogy az udvaron lévő három gyerekre neki kellene figyelnie, ezért bement a házba, hogy ellássa a legkisebbet, és csak negyedóra múlva kereste a nagyobbakat. Mivel nem találta őket, telefonált élettársának, aki azonnal hazament és együtt kezdték keresni a gyerekeket.

Később kiderült, hogy a felügyelet nélkül maradt kicsik a telket határoló, nyitva hagyott vadhálón keresztül a szomszédos mezőgazdasági telephelyre mentek, beleestek az elkerítetlen tűzivíztározóba és megfulladtak.

Szüleiket háromrendbeli, gondatlanságból elkövetett emberölés miatt állították bíróság elé.