Vitézy: méltatlan Budapesthez a reptéri busz

Vitézy: méltatlan Budapesthez a reptéri busz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A BKK volt vezetője szerint tudna mit tenni a közlekedési cég.

Írtunk nemrég az RTL Klub Híradójának nyomán a 100E reptéri járatról, amelyiken annyian vannak, hogy egy utas rosszul lett. Gyakoriak a zsúfoltság okozta rosszullétek, a szombati eset után mentőt is kellett hívni az utashoz a reptérre.

A 100E busz a Deák térről indul, 900 forint rá a jegy, a belvárosban még egy helyen áll meg, és bő fél óra alatt ér a reptérre. Sokan kénytelenek állni, az ülőhelyek gyorsan megtelnek. Vitézy a közösségi oldalán azt írja:

Teljesen méltatlan egy európai fővároshoz, ahogy a BKK a 100E-t működteti. Nem újdonság, hogy robbanásszerűen nő a Budapestre érkező turisták száma. A budapestihez hasonló forgalmú prágai reptérre 5 percenként járnak a buszok már.

Felteszi a kérdést, miért nem történik semmi. „Lehet a reptérre és a nekik nagy bevételt jelentő taxislobbira és minibuszlobbira fogni ezt, ismerem a narratívát, van benne igazság, de azt is pontosan tudom: a BKK-nak ennél több eszköz van a kezében. Sűrítsék be a járatot és ha a reptér nem engedi be a sorompón a buszokat, akkor legalább mindenkinek világos lesz, ki a felelős. De persze jó eséllyel végül ez nem történne meg, a taxisok és a kisbuszosok kénytelenek lennének megbarátkozni azzal: az emberek tömegközlekedni akarnak. És ez jó.”

(Vitézy korábban is megfogalmazta már fenntartásait a járattal kapcsolatban
Hozzászólások