Egyelőre senki sem közvetíti élőben a pécsi közgyűléseket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A saját televízióval rendelkező vidéki városokban több évtizedes hagyománya van a közgyűlési közvetítéseknek, szinte teljesen természetes, hogy a képviselők kamerák előtt hozzák meg a döntéseket. A nehéz anyagi helyzetben lévő Pécsen egyelőre egy csatornán sincs ilyen közvetítés, egyelőre nem tudni, meddig.

A Pannon TV-n már nem, a Pécs TV-n még nem láthatja az érdeklődők közgyűlési tudósítást – írja a Szabad Pécs. A lap úgy tudja: a közvetítéseket eddig közvetítő Pannon Televízióval lejárt az önkormányzat szerződése, sőt, egyes hírek szerint a korábbi számlákat sem egyenlítették ki maradéktalanul.

A közvetítési jogok most már a Pécsi Médiaközpontnál vannak, de nekik még nem sikerült felkészülni arra, hogy újra elkezdjenek közvetíteni a Pécs TV-n, vagy esetleg a Pannon TV-hez hasonlóan online (is) a pécsi közgyűlési üléseket.

A lap úgy tudja: a médiaközpont vezetősége arra hivatkozik, hogy átmeneti időszak van éppen. Nagy szerencséjük, hogy a következő, rendes pécsi közgyűlési ülés csak szeptemberben lesz – jegyzik meg.

A Zoom.hu írta meg először, hogy nincs közvetítés, állítólag anyagi okok miatt. A lap szerint ez azért is baj, mer a közgyűlés olyan húsba és pénztárcába vágó ügyekről tárgyal, mint az ország legdrágább buszjegye, a parkolási díjak drágulása vagy a bölcsődei díjak 92 százalékos emelése.