1,1 millió forintból találták meg Mészáros Lőrinc utódját Felcsúton

1,1 millió forintból találták meg Mészáros Lőrinc utódját Felcsúton

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Áprilisban lemondott Orbán Viktor barátja, ezért időközi polgármester-választást tartottak Felcsúton, aminek megvolt az ára.

Az augusztus közepén megtartott választáson a Fidesz-KDNP színeiben induló Mészáros László István nyert, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltjét, névrokonát utasította maga mögé. Az Mfor arról ír, hogy az időközi választással összefüggő kiadásokról a felcsúti testület augusztus 28-i ülésén kaptak tájékoztatást a képviselők. Ezek szerint az időközi polgármester-választás összesen 1 173 480 forintba került.

Az egyes tételek között így oszlottak meg a költségek:

Egy másik bontásból pedig kiderül, hogy a választásban való közreműködésért 315 ezer forintot fizettek ki tiszteletdíjként, 305 ezer forintot jutalomként. Fontos tudni, hogy ezeket az összegeket nem önkéntesen határozzák meg a testületek, az Igazságügyi Minisztérium év eleji rendelete tartalmazza a választásokkal összefüggő normatívákat és tételeket. A felcsúti önkormányzat is erre a jogszabályra alapozva kalkulálta a választás költségeit.

A rendelet értelmében a két jegyzőkönyvvezető személyenként 35 ezer forint jutalomban részesült, a helyi választási bizottság 3 tagjának fejenként ugyanekkora összeg járt tiszteletdíjként. A helyi választási iroda tagjai között összesen 150 ezer forintot osztottak szét, az iroda vezetője 85 ezer forintban részesült.

Korábban szintén Felcsútról megírtuk, másfél millió forintot kapott a Pénzügyminisztériumtól Felcsút, mert jó adatszolgáltató.

Hozzászólások