Újabb fordulat Szombathelyen, leváltották a helyi tévé igazgatóját is

Újabb fordulat Szombathelyen, leváltották a helyi tévé igazgatóját is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miután többségbe kerültek az ellenzékiek a szombathelyi közgyűlésben csütörtökön, első döntésként leváltották a helyi tévé szerintük fideszes vezetőjét.

Megírtuk, hogy fordulat történt Szombathelyen a csütörtöki közgyűlésben: Molnár Miklós alpolgármester, aki a Pro Savaria Egyesület színeiben jutott be a városházára, és korábban a Fidesszel működött együtt, aznap az ellenzékkel szavazott, így kisebbségbe kerültek a kormánypártiak a közgyűlésben. Az ülés akkor botrányba torkollt, a fideszesek a képen látható szobanövényekkel barikádozták el az üléstermet.

Ezek után az ellenzékiek javaslatát fogadta el a közgyűlés, miszerint menesztik a Szombathelyi Televízió szerintük fideszes igazgatóját, Lovass Tibort, aki a Helyi Televíziók Országos Szövetségének elnöke, valamint az Evangélikus Egyház sajtófőnöke is volt.

A Mérce beszámolója szerint az ellenzék elismeri, hogy Lovass szakmai munkája részben elismerést érdemel, azonban szerintük se nem objektív, se nem pártatlan a jelenlegi tévé, ezért pénteki hatállyal menesztik a régi igazgatót.

A Szombathelyi Médiaközpont vezetésére Halmágyi Miklóst nevezték ki két évre, akinek az lesz a feladata, hogy pártatlan szombathelyi médiát alakítson, és újraindítsa az ingyenes helyi lapot.

A Fidesz-KDNP helyi képviselői felháborodtak a döntésen, hosszasan védték a régi igazgató szakmai munkáját. Szerintük a "bevándorláspárti" ellenzék politikai tisztogatásba kezdett.

Hozzászólások