Veszprémben is közös jelöltek mögé áll be az ellenzék

Veszprémben is közös jelöltek mögé áll be az ellenzék

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Együttműködnek és közös jelölteket állítanak a parlament ellenzéki pártjai a veszprémi önkormányzati választáson – közölték sajtótájékoztatón az érintett politika erők képviselői.

Varga-Damm Andrea jobbikos országgyűlési képviselő azt mondta, összefogást vár el a társadalom a Fidesz hatalmának leváltása érdekében. Jelezte, az együttműködés nyitott a csatlakozni kívánó szervezetek és magánszemélyek számára is. Az Orbán-rendszer lebontása szerinte az önkormányzatokon keresztül lehetséges.

Hartmann Ferenc, az MSZP veszprémi szervezetének elnöke közölte: az ellenzéki összefogás a közös programalkotásban, a városi fejlesztések mellett való kiállásban, az összehangolt kampányban és a közös jelöltállításban ölt testet.

Visszalépett az újpesti közös ellenzéki polgármesterjelölt

A KDNP fővárosi elnöke a hivatalos Fidesz-KDNP polgármesterjelölt ellen Budapest IV. kerületében függetlenként indult az önkormányzati választáson, emiatt indult ellene fegyelmi eljárás. Döntés novemberben várható, az első tárgyalás megvolt.

Mesterházy Attila szocialista országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy a parlamenti képviselők demonstratív jelleggel állnak ki közösen az összefogás érdekében, mert meggyőződésük, hogy így van nagyobb esély a Fidesz elleni győzelemre. Helyi ügyekben már többször megvalósult az ellenzéki összefogás – mutatott rá.

Ungár Péter LMP-s képviselő kiemelte, hogy pártja elkötelezett a zöldpolitika mellett, és mindent elkövetnek a Fidesz hatalmának leváltása érdekében.

Varju László, a Demokratikus Koalíció politikusa szerint az ellenzéki együttműködés eredményeként felvilágosultabb vezetés kaphat lehetőséget a politikában, ami jelentős előrelépést jelentene a jogállamiság tekintetében, valamint szolgálná az idősek és a gyermekek jólétét is.

Hozzászólások