Márai megigézte Verhofstadtot

Márai megigézte Verhofstadtot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tüntetők zavarták meg Guy Verhofstadt és a Momentum közös utcafórumát a Móricz Zsigmond körtéren, de csak egy rövid szópárbaj volt.

Az Európai Egyesült Államok "tervezete" miatt kezdtek kiabálni néhányan Brüsszel liberális frakciója első emberének és a Momentum EP-listavezetőjének utcai rendezvényén. A tiltakozókat előbb egy molinóval "kitakarták" Cseh Katalinék szimpatizánsai, majd azt kiabálták: Európa, Európa! Egy-két perc szópárbaj után az ellentüntetők (az Identitás Generáció tagjai) távoztak a helyszínről.

©

Azt azért érdemes megjegyezni, hogy nem a Momentum, hanem a DK programjában szerepel az Európai Egyesült Államok tervezete.

Guy Verhofstadt az EU támogatási rendszerének radikális átalakításáról beszélt, majd azt mondta: csak a pénzért nem lehet senki az unió tagja, tiszteletben kell tartani a jogállamiságot, az európai alapelveket és a véleményszabadságot is. A liberális politikus nagyon fontosnak tartja, hogy a brüsszeli szakciók nem a magyar embereknek szólnak, hanem Orbán Viktornak. Verhofstadt többször is beszélt Márai Sándorról, akit a frakcióvezető igazi európai embernek nevezett.

Cseh Katalin arról beszélt: azért dolgozak majd, hogy "az Orbàn-féle populisták ne romblják le Európát." A Momentum listavezetője szeretné megmutatni, hogy Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral, és hogy meg kell újítani Európát, mert most azt látják, Brüsszel csak nézi, ami Magyarországon történik. "Ennek az országnak a legnagyobb problémája nem a bevándorlás, hanem a kivándorlás" – mondta Cseh.

Hozzászólások