Alakul a pécsi ellenzéki összefogás

Alakul a pécsi ellenzéki összefogás

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A cél az, hogy közös ellenzéki polgármesterjelölt legyen, valamint mind a 18 pécsi körzetben egy képviselőjelölt álljon a Fidesszel szemben. Az elképzelés szerint a jelöltek a Mindenki Pécsért mozgalom színeiben indulnak majd.

Arról tájékoztat a Magyar Hang, hogy Mellár Tamás független országgyűlési képviselő Pécsett bejelentette, hogy:

A mai napig 23 jelölt adta le jelentkezését a képviselői helyekre, mégpedig a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd színeiben. A jövő hét elejéig várjuk a másik három ellenzéki párt, a DK, az MSZP és a Momentum, valamint a civil jelöltek listáját. Ha ez megvan, akkor valamennyi pártból egy választási bizottság alakul, amelynek az lesz a feladata, hogy június 13-ra megtalálja mind a 18 körzetbe a jelöltet, akiket aznap egy sajtótájékoztató keretein belül be is mutatunk a nyilvánosságnak.

Hozzátette, nem lesz előválasztás a körzetekben, kompromisszumot kell mindenképpen kötniük, és a pártok egyezkedésébe a Mindenki Pécsért mozgalom nem szól bele. De a polgármesterjelölt személyében még nincs teljes konszenzus, Péterffy Attilát három párt támogatja, kettő nem.

„Amennyiben Péterffy Attila aláírja a jelöléséhez szükséges dokumentumot, és vállalja az abban leírtakat, akkor ő lesz a Mindenki Pécsért mozgalom polgármester-jelöltje” – mondta Mellár.

Ez a dokumentum a Mindenki Pécsért öt alapelvét tartalmazza. Ezek az alábbiak:

  1. végrehajtja az előző fideszes városvezetés elszámoltatását,
  2. nyilvánossá teszi a város működésére vonatkozó alapvető dokumentumokat,
  3. széles körű hozzáférést biztosít a városi pályázatokon való részvételhez,
  4. biztosítja a pártatlan és kiegyensúlyozott tájékoztatást Pécsett,
  5. biztosítja az intézményesített párbeszéd lehetőségét a pécsi civil szervezetekkel.
Hozzászólások