Lebuktak a fideszes aktivisták: MSZP-s táblákat lopkodtak nagyüzemben

Lebuktak a fideszes aktivisták: MSZP-s táblákat lopkodtak nagyüzemben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Rongálás és lopás miatt, nem is csupán szabálysértési, hanem büntetőeljárás indulhat a Fidesz győri aktivistái ellen.

Pollreisz Balázs, az MSZP győri elnöke egy Facebook-videóbejelentkezésben számolt be arról, hogy péntek éjszaka a párt plakátragasztói tetten érték a plakáttépkedőket, akik hetek óta, az európai parlamenti kampány teljes ideje alatt eltüntették a szocialista plakátokat a városból. Az MSZP aktivistái épp csak befejezték munkájukat, amikor látták, hogy egy Fidesz-matricás furgonból öt ember ugrik ki, és nekiáll leszaggatni a ragasztótól még nedves hirdetéseket - írja az Index.

Később egy állampolgári bejelentést követve a furgon nyomára bukkantak, tetten érték a fideszes aktivistákat, akikkel szóváltásba keveredtek. Pollreisz Balázs éppen ezért rendőrt hívott.

A helyszínre érkezett, intézkedő rendőrök felnyitották a furgon rakterét, melyben több tucatnyi plakát mellett 41 letépett, műanyag MSZP-Párbeszéd hirdetőtábla is volt.

A rongálás miatt az Pollreisz Balázs ott helyben feljelentést tett, noha elmondása szerint a Fidesz-aktivisták azt mondták nekik, hogy felsőbb utasításra tépkedik az ellenzéki hirdetéseket.

Éppen ezért nem is – az 50 ezer forintos szabálysértési határértéknél nagyobb összegben elkövetett – rongálás és lopás miatt, várhatóan retorziók elé néző aktivisták, hanem a Fidesz győri elnökének, Borkai Zsolt polgármesterének a felelősségre vonását sürgetnék a szocialisták.

Hozzászólások