13-15 éves fiatalok két budai éttermet is kiraboltak hétfő éjszaka

13-15 éves fiatalok két budai éttermet is kiraboltak hétfő éjszaka

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A 13 éves lány a frissen lopott pulóvert viselte, az alatt találtak meg egy lopott pénzkazettát a rendőrök, benne 100 ezer forinttal.

A hegyvidéki járőrök hétfőn, 27-én hajnalban a Déli pályaudvar közelében, a Vérmező mellett három fiatalra lettek figyelmesek; egyikük rejtegetett valamit a pulóvere alatt, ami feltűnően nagy volt rá.

Az igazoltatás során az egyik lány először megpróbálta átverni a rendőröket, és nem a valós adatait adta meg. Róla az ellenőrzés során kiderült, hogy a IV. kerületi Rendőrkapitányság körözi.

A járőrök átnézték a fiatalok ruháit, ekkor került elő a 13 éves budapesti lány pulóvere alól egy kulccsal lezárt pénzkazetta, melyben közel százezer forint volt.

Ezután a lány két társa, egy 14 éves budapesti lány és egy 15 éves budapesti fiú bevallotta a járőröknek, hogy az éjszaka folyamán először egy Fehérvári úti étterem ablakát feszítették be, onnan egy pizzát és a 13 éves lányon lévő fekete kapucnis pulóvert tulajdonítottak el. Ezt követően egy Karinthy Frigyes utcai étterem ablakát félretolva bemásztak, és onnan a náluk megtalált pénzkazettát lopták el.

A budapesti XI. kerületi Rendőrkapitányság a 14 éves lánnyal és a 15 éves fiúval szemben – szabadlábon hagyásuk mellett – lopás gyanúja miatt indított eljárást.


Hozzászólások