Megegyezett Orbán és Tarlós: egyeztetnek az egységes fővárosi parkolásról

Megegyezett Orbán és Tarlós: egyeztetnek az egységes fővárosi parkolásról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

Ez volt az a vitás kérdés, amelyről a miniszterelnökkel korábban nem sikerült megegyeznie.

Egy hete sikerült megegyeznie Orbán Viktor miniszterelnökkel arról, hogy

mégiscsak kinyitják a vitát és az egyeztetést a parkolás központosításáról

– mondta Tarlós István az MTI beszámolója szerint az M1-nek hétfő este.

"Az én hozzáállásom az, hogy vagy én vezetem ezt a várost, vagy nem" – jelentette ki a főpolgármester, majd úgy folytatta: a Fidesszel és a miniszterelnökkel néhány nagyon fontos alapérték összeköti, de számos kérdésben nem feltétlenül értenek egyet.

Mint mondta, az együttműködést kettősség jellemzi: alapkérdésekben van értékhasonlóság, miközben a kulisszák mögött folyamatos küzdelem folyik fővárosi ügyekben. Azt is hozzátette: nem hiszi, hogy bármilyen ellenzéki, különösen egy olyan típusú személyiség, mint Karácsony Gergely ugyanannyit, esetleg többet el tudott volna, vagy tudna érni a fővárosnak, mint amennyit neki sikerült főpolgármesterként.

Tarlós tavaly decemberben adott interjút a Hvg.hu-nak, amelyben azt mondta, csak azután vállalta az újbóli indulást a főpolgármesteri posztért, a miniszterelnök elfogadta a kikötéseit. Akkor árulta el azt is, hogy a pontok között volt egy, amit elengedett: a közterület-felügyeletek központosítása. "Ez praktikusan indokolt, de olyan felesleges belső politikai vitákat generált volna a kerületekkel, hogy nem láttam értelmét ragaszkodni hozzá" – fogalmazott akkor.

Hozzászólások