Szijjártó is felhívta Kenderesit a rendőrségen töltött éjszaka után

Szijjártó is felhívta Kenderesit a rendőrségen töltött éjszaka után

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az Index úgy tudja, a kvangdzsui szórakozóhely civil biztonsági emberei szúrták ki Kenderesi mozdulatát.

Megpróbálta rekonstruálni a dél-koreai Kvangdzsuban szexuális zaklatással megvádolt Kenderesi Tamás ominózus estéjét az Index. Eszerint a steril sportolói faluból esténként taxival mentek az úszók a szórakozóhelyekre, péntek este a Coyote Ugly nevű helyre, ahol leszakadt a galéria szintje – Kenderesi ekkor épp kiment az épület elé.

Másnap, szombaton Kenderesi a társaival a Club Libertine nevű helyre ment, ahol a vébé alatt nagy örömmel és ingyenes welcome drinkkel fogadták a sportolókat. Kenderesi az útlevelét nem vitte magával, de az akkreditációs kártyáját igen, később ezzel igazolta magát. Az úszó nem egyedül volt, az Index szerint pedig létezik egy felvétel, amit más sportolók készítettek a klubban, ezen pedig az látható, hogy bulihangulat van, és jó sok pezsgő. Azt nem tudni, hogy milyen videó jutott az ügyészség birtokába.

Kenderesi a nyilatkozatában azt írta, hogy "hozzáért" egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez, az Index szerint a vádiratban viszont az állt, hogy a jó hangulatért felelős lány nem ott dolgozott, csak aznap estére igazolt át a szórakozóhelyre.

A hivatalos dokumentum szerint Kenderesi a lányt "kinézte magának, zaklatási szándékkal", a vádirat szerint viszont a pezsgősüveggel a kezében az asztalok közt forgolódó nőnek nem volt heves ellenreakciója, hanem a civil ruhás biztonsági személyzet vette észre a mozdulatot, ők ragadták meg az úszót, majd kísérték a bár elé.

A lap megjegyzi, hogy Dél-Korea most különösen érzékeny a hasonló esetekre, miután tavasszal kiderült, hogy egy Burning Sun nevű szöuli klubban a dél-koreai elit tagjai bedrogozták a táncosnőket, majd szexuális erőszakot követtek el rajtuk. Emellett diplomaták szerint ha egy helyivel történik a Kenederesihez hasonló ügy, messze nem ilyen horderejű az egész, a külföldi viszont más.

A Kenderesi-ügyben a lány így végül feljelentést tett, és bár az úszó az utcán mondta neki, hogy ha hibázott, akkor fizet, de addigra a rendőrség már úton volt, és végül bevitték a rendőrőrsre.

Az őrsön az úszó több órát várakozott, mert az egyik ügyész nem tudott dönteni, ezért egy másiknak, felettesének passzolta az ügyet. Eközben megjelent a klub biztonsági főnöke is, aki vélhetően szintén vallomást tett, ahogy előtte természetesen Kenderesi, illetve az inzultust elszenvedő nő is.

A vallomásokkal nagyjából délre végeztek, eddigre azonban már 5-6 kamerás tévéstáb volt a rendőrségnél, Kenderesit pedig maguk a rendőrök irányították a hátsó kijárat irányába.

A sportolói faluba visszatérve néhány órával később többen is telefonáltak Kenderesinek, többek között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyügyminiszter is, aki arról nyugtatta, hogy minden segítséget megkap. Az Index úgy tudja, hogy a külügynek elküldték Kvangdzsuból az eset ismertetőjét, de ebben a szexuális indíttatás utalás szintjén sem szerepel. A minisztérium nem reagált a lap kérdéseire.

Kenderesi ügyében fegyelmi határozat akkor várható, amíg a dél-koreai fél a hazai szövetségnek is elküldi a büntetőügy határozatát, ez előreláthatólag 2-3 hét.

Hozzászólások