Oldószeres hulladék lángolt Kazincbarcikán

Oldószeres hulladék lángolt Kazincbarcikán

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Személyi sérülés nem történt, veszélyes anyag sem került a levegőbe – közölte a katasztrófavédelem.

Oldószerek és festékek tárolására szolgáló szabadtéri raktár gyulladt ki pénteken kora reggel Kazincbarcika iparterületén – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A körülbelül száz négyzetméter alapterületű tárolóban keletkezett tüzet eloltották, az utómunkák azonban még tartanak. Személyi sérülés nem történt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mobil laborja méréseket végzett a helyszínen és a környező településeken, amelyek alapján veszélyes anyag nem került a levegőbe. Lakosságvédelmi intézkedésre így nem volt szükség – tette hozzá Dojcsák Dávid.

Kazincbarcika önkormányzata a területet bérlő Framochem Kft. közlésére hivatkozva a reggeli órákban arról tájékoztatta a lakosságot, hogy pénteken reggel háromnegyed hatkor a cég helyi üzemének hulladéktárolójában feltehetőleg egy

hordóból kifolyt anyag öngyulladás következtében tüzet fogott, ami további hordókat gyújtott fel.

A lángokat a létesítményi és hivatásos tűzoltók a Borsodchem Zrt., valamint a Framochem Kft. önkéntes tűzoltóival közösen rövid időn belül eloltották. Előzetes felmérés alapján a tűz kiindulási forrása oldószert tartalmazó hulladék volt.

A közlemény szerint az üzemben a termelést biztonságtechnikai okokból leállították, a létesítmény biztonságos állapotban van. Az első mérések alapján veszélyes anyag nem került a légtérbe. Az eseményt a Katasztrófavédelem Iparbiztonsági Felügyelője a helyszínen vizsgálja.

Hozzászólások