Nézőpont: Tarlós vezet, de a célegyenesben éles küzdelem várható

Nézőpont: Tarlós vezet, de a célegyenesben éles küzdelem várható

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tartósan nem befolyásolta a főpolgármesteri posztért folyó versenyt a Karácsony Gergely beszélgetéseiről készült hangfelvétel – állítja a Nézőpont Intézet kutatása, amelyet a Magyar Nemzet megbízásából készített.

A Nézőpont felmérése szerint a biztosan választók 53 százaléka Tarlós Istvánra, 40 százaléka Karácsonyra szavazna. Puzsér Róbert 7 százalékon áll, Berki Krisztiánnak jelenleg nincs azonosítható szavazótábora.

A kormányközeli kutatóintézet felmérése alapján a fővárosiak 44 százaléka úgy véli, a Karácsony Gergely párttársainak szerepe lehetett annak a beszélgetésnek a rögzítésében, amelyben Karácsony a szocialistákra panaszkodik, a megkérdezettek 28 százaléka azonban nem hisz ebben.

A Nézőpont szerint úgy tűnik, hogy Tarlós legnagyobb támogatottságú kihívója túlélte a botrányt:

a budapestiek 57 százaléka szerint nem kell visszalépnie a főpolgármester-jelöltségtől, harmaduk viszont úgy látja, igen.

A felmérés azt mutatja, hogy a kampány utolsó hete előtt a hivatalban lévő főpolgármester minden mutató szerint vezet: a budapestiek

Mindezek ellenére a kutatás szerint a célegyenesben éles küzdelem várható. 

Medián: Utolérte Tarlóst Karácsony

Fej-fej mellett a főpolgármester és legerősebb kihívója: a biztos választók között statisztikai hibahatáron belülre, 1 százalékra került Karácsony Gergely Tarlós Istvántól a Medián legfrissebb közvélemény-kutatása szerint. Országosan vezet a Fidesz, de Budapesten erősebb az ellenzék.