Fideszes polgármester a Borkai-botrányról: Morálisan elfogadhatatlan, ami történt

Fideszes polgármester a Borkai-botrányról: Morálisan elfogadhatatlan, ami történt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában volt vendég kedden este Ughy Attila, a XVIII. kerület fideszes polgármestere. Elmondta a véleményét a Borkai-ügyről is.

Napok óta a közélet központjában áll Győr fideszes polgármestere, Borkai Zsolt, aki egy blogger szerint szexbotrányba keveredett, korrupciós botrányban is érintett lehetett. Hogy mit gondol erről Ughy Attila polgármester (Fidesz, XVIII. kerület), az kedden este az ATV-ben kiderült. Szerinte a botránynak van egy „piszkos magánéleti része”, amit a családon belül kell rendezni, és nem tartozik a közre.

Úgy véli, akiről ezek az ügyek kijönnek, annak ezek a közéleti ellehetetlenülésével egyenlők. Hozzátette: ha egy közösség mégis bízik a polgármesterben, és el tud tekinteni efölött, az az ő ügyük. Ughy szerint morálisan nem fogadható el, ami történt.

Szólt a kispesti ügyről is (itt MSZP-közeli érintettek beszélnek korrupciógyanús ügyekről, miközben utcákba rendez egyikük fehér port), itt a szereplőket személyesen ismeri, mivel a két kerület „ezer szállal kötődik egymáshoz”, ezért ez a helyzet „nagyon szomorú”.

A vádakat szerinte ki kell vizsgálni, ezek közül pedig legegyszerűbben a polgármester szerint arra lehet választ adni, hogy lehetséges, hogy egy önkormányzat felvesz 1,2 milliárd hitelt, ha van 800 millió forintnyi pénze, és közben a kettőt nem vezetik össze. Vagy, ha összevezetik, akkor úgy hoznak képviselő-testületi döntést, hogy félrevezetik a testületet.

Ez Ughy Attila szerint felveti a költségvetési csalás gyanúját. Hozzátette: ha ez tisztázódni fog, abból már látszani fog a többi kérdés is tisztábban.

Borkai-témában korábban Novák Katalin Fidesz-alelnök és családügyi államtitkár azt mondta, Borkai nem viselkedett példaértékűen. Szerda reggelre pedig újra jelentkezett a névtelen blogger, a Győr városát behálózó polipról írt.

(Kép: Borkai Zsolt)

Hozzászólások