Borkai Zsolt bejelentette: kilép a Fideszből

Borkai Zsolt bejelentette: kilép a Fideszből

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Győr szexbotrányba keveredett, de vasárnap újraválasztott polgármestere a tisztségéről nem mond le. Bejelentése után a sajtó kérdéseire nem válaszolt.

Borkai Zsolt pontosan 11 órakor azzal kezdte beszédét, hogy rendkívül hálás a győrieknek, akik úgy döntöttek, hogy

botlása ellenére vele együtt szeretnék építeni a várost.

Két fontos döntést hozott tegnap: az egyik, hogy kilép a Fideszből, mert a vele kapcsolatos történések nem kell hogy morális hátrányt okozzanak a pártnak, ezért a következő időszakban független polgármesterként folytatja tevékenységét. Együttműködve a győriekkel és a Fidesz-KDNP frakcióval a döntést a Fidesz vezetésével egyeztetve hozta meg. Ugyanakkor

nem lép vissza.

Ezt azzal indokolta: nem teheti meg, hogy ilyen felhatalmazás és legitimáció mellett bármikor visszalépjen, és ne vegye figyelembe a győriek bizalmát, ezért a következő öt évben Győr polgármestere marad.

Kérdésekre Borkai Zsolt egyáltalán nem válaszolt, az egész sajtótájékoztató összesen három percig tartott. Itt megnézheti a teljes felvételt:

A szexbotrányba keveredett, a vasárnapi önkormányzati választáson újraválasztott győri polgármester az ügy kirobbanása óta nem állt a nyilvánosság elé. Péntek estére ugyan hirdetett egy sajtótájékoztatót, de azt furcsa körülmények között egy órán belül lemondták. A mostani háttérbeszélgetés is csak az MTI naptárából derült ki.

A Magyar Nemzet hétfőn azt írta, az éppen Azerbajdzsánban tartózkodó Orbán Viktor kérésére Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke és Kubatov Gábor alelnök budapesti konzultációra hívta Borkait. A lap már akkor azt írta, hogy a találkozó következményeként a győri polgármester azt jelenti be, hogy kilép a Fideszből.

A hvg.hu által megkeresett fideszes képviselők korábban teljesen egybehangzóan állították, hogy az ellenzék nagyarányú vasárnapi győzelme Borkai Zsolt botrányának tudható be, és ha nem pattan ki az ügy közvetlen a választások előtt, simán megismételhette volna a 2014-es sikereit a Fidesz.

Győri forrásaink arra is tippeltek, hogy Borkai Zsolt egy kis idő múlva az egészségi állapotára hivatkozva mond le a város vezetéséről.

A Borkai-ügy cikkeit ide kattintva érheti el.

Hozzászólások