Újabb pofon Káslernek – elvesztheti az egészségügyi szakképzés területét

Újabb pofon Káslernek – elvesztheti az egészségügyi szakképzés területét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Palkovics László és az Emmi kapná meg az egészségügyi szakképzés területét, ami különösen sértő lenne az onkológus Kásler Miklósra nézve, írja a Népszava.

Átveheti az egészségügyi szakképesítés területét az Emmitől Palkovics László és az ITM, írja a Népszava. A lap egy szakképzésre vonatkozó új ITM-tervezethez jutott hozzá, ez alapján tovább folytatódna a jogkörök átáramlása az Emmitől az ITM-hez: a lap emlékeztet, a felsőoktatást és a társadalmi felzárkóztatást is elvették Kásler minisztériumától, a külügy kapta meg a külföldi egyetemi hallgatók itteni tanulását támogató Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramot, és több oktatási-tudományos alapítvány jogkörétől is megfosztották az Emmit. Azokat a tervekre is fény derült már, hogy az ITM vinné a kutatás-fejlesztés és a klinikai gyógyszervizsgálatok területét.

Az ITM terve állítólag kiakasztotta az Emmit, a tervek egyébként az Agrárminisztériumot is rosszul érintenék. Az Emmi a lap szerint nem fogja támogatni az átalakítást, ha abban a minisztériumnak nem lesz beleszólása – igaz, a kormányban egyre inkább a munkamániás Palkovics László az erős ember, így erősen kérdéses, Orbán hallgat-e az Emmi ellenkezésére.

Hozzászólások