Büntetik a budaörsi Fideszt Wittinghoffék a választási kampány miatt

Büntetik a budaörsi Fideszt Wittinghoffék a választási kampány miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sem alpolgármesteri poszt, sem bizottsági tisztségek nem járnak a Fidesznek Budaörsön, amíg nem tisztázódik, hogy milyen szerepük volt a kampány alatti tisztességtelenségekben.

Negyedórával a budaörsi közgyűlés alakuló ülése előtt jelentette be Wittinghoff Tamás, hogy az új testület többségét adó Budaörs Fejlődéséért Egyesület nem tesz egyoldalú gesztusokat a helyi Fidesz felé, amíg nem tisztázódik, hogy milyen szerepük volt a választási kampány alatti bűncselekményekben és tisztességtelenségekben - írta meg a Budaörsi Infó.

Ahogy 2014-ben, úgy most is a város minden egyéni körzetében a BFE jelöltje nyert, a fideszesek csak kompenzációs listáról jutottak be a testületbe. Ennek ellenére a Fidesz öt éve megkapta az egyik alpolgármesteri helyet, és a támogatottságát meghaladó arányban kapott bizottsági helyeket is. Ezúttal az új önkormányzat megalakulásakor nem ajánlanak fel alpolgármesterséget a Fidesznek, és nem is választják meg a képviselőiket semmilyen tisztségre, amíg a kampány ügyei nem tisztázódnak.

Wittinghoffék hosszan sorolták, mi minden tisztességtelenség történt a budaörsi kampányban:

A Fidesz annyit reagált, hogy nekik ezekhez az ügyekhez nincs közük. Több esetben már folyamatban van a nyomozás.

Hozzászólások