Megszólalt a felesége megölésével vádolt darnózseli hentes

Megszólalt a felesége megölésével vádolt darnózseli hentes

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az RTL Klub Házon kívül című műsora készített riportot a darnózseli hentesként elhíresült férfiról, akit azzal vádolnak, hogy 2014 májusában megölte a feleségét. A férfi tagadja a gyilkosságot, a felesége bátyja viszont biztos a bűnösségében.

Nagy Jánost először azzal vádolták meg, hogy 2014-ben megölte a válófélben lévő feleségét, Kovács Juditot. A férfit annak ellenére nem ítélték el gyilkosságért, hogy egy védett tanú látta, amint a Zseli-réten egy zsákból szétszór valamit – később ott találták meg a felesége maradványait. Csakhogy a halál okát nem tudták megállapítani a szakértők, ezért első fokon a bíróság felmentette a férfit a gyilkosság vádja alól. 

Idén október végén bűnösnek mondta ki másodfokon a Győri Ítélőtábla Nagyot. Azt nem tudták rábizonyítani, hogy megölte a feleségét, így testi sértés miatt kapott 7 év börtönt. A bíróság akkor is azt mondta ki: nem bizonyítható, hogy a férfi szándékosan okozta Kovács Judit halálát, ezért csak testi sértésért lehet elítélni.

A hentes a riportban elmondta, hogy a feleségével megromlott a kapcsolata, aki elköltözött a közös darnózseli családi házukból, és először ő vehette magához a gyerekeket. Sokat veszekedtek, majd Judit feljelentette bántalmazás miatt. Nagy verziója szerint ő csak megfogta a felesége két vállát, és megrázta, "amikor cirkuszolt", és ettől elszakadt a blúza. A nő bátyja viszont arról számolt be, hogy a férfi egy 50 forintos nagyságú területen kitépte a testvére haját, és meg is verte. A sérülésekről látlelet vetettek, emiatt történt aztán a feljelentés. Judit ezután már mindig diktafonnal járt a házukba, egykori otthonába. A Házon kívül riportjában bejátszott hangfelvételen azt hallani, hogy a nő azt mondja:

Ne ütögessél! Ne ütögessél! Ez a fegyvered?! Hogy valakit elkezdesz ütögetni?! Ez megy neked! Ez megy neked, hogy vered a nőt!"

A férfit akkor el is ítélték, két év próbára bocsátották és távoltartást is megítéltek a feleségnek, ám a gyerekeket az elhelyezési perben végül neki ítélték. A kisebbik, a fiú jelenleg is vele, a lány Budapesten él. Nagy azt mondja, hogy a gyerekei nem hiszik el, hogy megölte az anyjukat, sőt, szerinte azt sem fogják fel, hogy meghalt. Ritkán beszélnek erről, kép sincs Juditról a házban.

Miért bolygassuk meg ezt, hogy így anya, úgy anya. De azért beszélgetünk jó emlékekről, jó élményekről, ami a feleségemmel kapcsolatos."

Mivel Judit szerint a fia egyre inkább eltávolodott tőle, néhány nappal az eltűnése előtt úgy döntött, hogy visszaköltözik a darnózseli házba. Gyógytornászként dolgozott, a vád szerint aznap a férje megvárta a munkahelyénél, ahonnan együtt mentek Darnózselibe. A bíróság ezt a cellainformációk, szakértők és tanúvallomások alapján bizonyítottnak látta, Nagy azonban a vallomásában azt állította, hogy a nővérénél volt abban az időben. A bíró szerint hazudott.

A vád szerint a férfi, amikor hazaért, bement a házba, vacsorát adott a fiának, lefeküdtek, majd hajnalban felkelt és az udvaron begyújtott a füstölőbe. Ezt később azzal magyarázta, hogy hentes a szakmája, így sokszor füstölt, majd dolgozott fel a pincéjében állatokat, azt állítja, aznap este is ezt csinálta. A vád szerint azonban akkor és ott égette el a felesége holttestét. Nagy ugyanakkor az RTL-nek azt bizonygatta, hogy a füstölő nem krematórium, ott nem lehet elégetni senkit, mert akkor felgyullad az egész.

Egy tanú azt állította, hogy látta, amint a kocsija csomagtartójából valami nagy dolgot a füstölőbe visz. A hentes tagadja, hogy vonszolt volna valamit a füstölő felé, szerinte legfejlebb azt láthatta a tanú, ahogy húsokat cipel. Judit bátyja viszont arról számolt be, hogy a csomagtartóban is megtalálták a nő DNS-ét.

A vádiratban az olvasható, hogy Nagy a pincében darabolta fel a feleségét, de ott DNS-t nem találtak.

Később egy védett tanú jelentkezett a rendőrségen azzal: látta, ahogy a család házától nem messze található Zseli-réten Nagy valamit szétszór. A feleség maradványait a nyomozás során ott találták meg.

Másodfokon ezért is ítélték el a hentest, mert bár bizonyíték nincs arra, hogy megölte a feleségét, a bíróság szerint nem lehet a tényekből másra következtetni. A bíró úgy érvelt, miért tüntetné el valaki a felesége maradványait, ha nem ő okozta a halálát. Az ítélet nem jogerős, az ügyész a büntetés súlyosbítását, a vádlott ügyvédje az ítélet hatályon kívül helyezését kérte.

A férfi továbbra is Darnózselin él, ott, ahol a feleségével laktak együtt. De már nem dolgozik hentesként.

Azóta semmit nem csináltam, még saját részre sem csináltam semmit. Hogyha én most készítenék húsipari termékeket, nem lenne az az ember, aki csak kóstolásképpen is elfogadná tőlem ezek után"

– mondta a riportban.