Karácsony feloldotta a melegoldalak blokkolását, amit még Tarlós vezetett be

Karácsony feloldotta a melegoldalak blokkolását, amit még Tarlós vezetett be

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Városháza gépeiről korábban nem lehetett melegszervezetek oldalait elérni, sőt Tarlósék még pert is indítottak, amikor rajtakapták őket.

A Karácsony Gergely vezette főváros visszalépett abból a perből, amelyet még Tarlós István vezetése alatt indított a Városháza az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) egyik fővárost elítélő döntése ellen. A hatóság akkor azért marasztalta el a városvezetést, mert Tarlósék nem engedték, hogy a főváros számítógépeiről bármilyen melegtémájú (pontosabban LMBTQI) honlapot böngésszenek a dolgozók. Karácsonyék most ezt a korlátozást is feloldották.

"Az új városvezetés azért állt el a pertől, mert fontosnak tartja a párbeszédet és a civil hangokat. Nem akadályozni akarja, hogy munkatársai hozzáférjenek a civil szervezetek szakmai anyagaihoz, hanem elősegíteni azt. A korábban az EBH-hoz forduló Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület és a Budapest Pride-ot szervezető Szivárvány Misszió Alapítvány üdvözli a főváros döntését" – olvasható a közleményben.

Korábban a Tarlós István által vezetett Főpolgármesteri Hivatal legfőbb érve az volt, hogy a hivatal munkatársainak az LMBTQI témájú oldalak elérésére a munkájukhoz nincs szükség, de ennek ellentmondott, hogy számos olyan szórakoztató oldal elérhető maradt, amelyre szintén nincs szükség a munkavégzéshez. Más jogvédő szervezetek oldalait sem tiltották le, csak a melegjogvédőkét. Ez alapján az EBH megállapította, hogy a korábbi vezetésű Főpolgármesteri Hivatal magatartása szexuális irányultságon és nemi identitáson alapuló hátrányos megkülönböztetést valósított meg. Az emiatt kiszabott szankció ellen indított közigazgatási pert a Tarlós-féle városvezetés, és ettől a pertől lépnek most vissza Karácsonyék.

A döntésről Karácsony Gergely is beszámolt, Facebook oldalán azt írta:

A civil szervezeteknél felhalmozott tudást bűn lenne nem használni egy város vezetésétől, ezért mi nem is szeretnénk ebbe a hibába esni. Azt is megígérhetjük, hogy sem az LMBTQI, sem más sérülékeny csoporttal szemben nem fogunk diszkriminációt alkalmazni a Városháza falain belül és kívül sem.

A poszt ide kattintva olvasható.

Hozzászólások