Javítóintézetbe küldik a kaposvári gyermekotthonban társát verő fiatalt

Javítóintézetbe küldik a kaposvári gyermekotthonban társát verő fiatalt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ügyészség összesen csak 2019-ben 13 vádlottal szemben emelt vádat az intézményben, illetve a lakásotthonban elkövetett bűncselekmények miatt.

Aljas indokból, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé az ügyészség azt a három fiatalkorú fiút, akik társukat többször megverték és személyi szabadságában akadályozták egy kaposvári gyermekotthonban.

Az egyik fiú a sértettet rendszeresen leckéztette, majd 2019 decemberében három alkalommal kitartóan és durván bántalmazta azért, hogy megalázza és félelembe tartsa, és hogy a másik az utasításait teljesítse. A verésekre mindhárom alkalommal az egyik csoportszobában került sor, ahonnan a vádlottak addig nem engedték ki a sértettet, amíg vérezni nem kezdett ütéseiktől és rúgásaiktól. A legutóbbi bántalmazást mobiltelefonon rögzítették, majd az interneten megosztott felvétel alapján került sor az elkövetők azonosítására. Két fiút még január 10-én fogott el a rendőrség.

A Kaposvári Járásbíróság az első rendű vádlottal szemben 3 év javítóintézeti nevelést alkalmazott, míg társait próbára bocsátotta.

A Kaposvári Járási Ügyészség Gyermek- és Ifjúságvédelmi Csoportja 2019. évben összesen 13 vádlottal szemben emelt vádat gyermekotthonban, illetve lakásotthonban elkövetett bűncselekmények miatt, melyek közül 3 volt személy elleni erőszakos – így testi sértés -, míg 4 vagyon elleni erőszakos bűncselekmény, például rablás vagy önbíráskodás.

Ezen ügyek sajátossága, hogy az elkövetők és a sértettek egyaránt gyermekotthonban élő fiúk voltak, sőt volt több olyan bűnügy is, melyekben a sértetti kör azonos volt.

Hozzászólások