A PSZ arra kéri a kormányt, hogy mielőbb hozza nyilvánosságra a járványügyi protokollt

A PSZ arra kéri a kormányt, hogy mielőbb hozza nyilvánosságra a járványügyi protokollt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormány azt ígérte, az iskolák kapnak járványügyi protokollt, de azt még nem tudni, mikor. Az új tanév viszont nemsokára megkezdődik.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) közleményben kéri a kormányt arra, hogy az oktatási intézményekre vonatkozó járványügyi protokollt legkésőbb augusztus 24-ig hozza nyilvánosságra, hogy az óvodák és az iskolák felkészülten tudják elkezdeni a 2020/21-es tanévet.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma korábban azt közölte, a tanév a hagyományos rendben indul szeptember 1-én, az iskolák kapnak majd intézkedési protokollt a vírus miatt az őszi tanévkezdésre, de azt nem közölték, hogy azt pontosan mikor küldik meg.

A PSZ most néhány pontban összefoglalta, mit vár az oktatási kormányzattól "a hibrid vagy online oktatási rend bevezetésekor" az iskolákban, illetve, ha abban az esetben, ha a járványügyi helyzet az óvodákat is korlátozott működésre kényszeríti.

Az óvodai nevelés területén pedig a következőket javasolják:

 

Lehet, hogy van kész forgatókönyve a kormánynak a tanévről, csak senki nem tud róla

Több forgatókönyvön is gondolkodnak az iskolák arról, hogyan is nézhet ki a következő tanév, azonban ehhez - többekkel folytatott beszélgetés alapján - támpontokat nem kapnak. A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke azt mondta, az ő részvételével a köznevelési munkacsoportnak nem volt még olyan ülése, amelyen megvitatták volna a lehetőségeket.

Hozzászólások