Vádat emeltek a törpepártokat hamis ajánlóívekkel segítő csalók ellen

Vádat emeltek a törpepártokat hamis ajánlóívekkel segítő csalók ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Adatokkal élt vissza és hamis aláírásokkal nyújtott be ajánlóíveket az előző országgyűlési választáson két nő, akik ellen most emeltek vádat. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványoz.

Választás rendje elleni bűntett miatt emelt vádat két nő ellen a Fővárosi Főügyészség. Azzal vádolják őket, hogy a 2018-as országgyűlési választások idején törvénytelen módon segítették három olyan párt jelöltjeit, amelyek végül nem jutottak országgyűlési mandátumhoz.

A vádirat szerint egyikük, egy 47 éves nő „ismeretlen körülmények között hozzájutott a 2014. évi országgyűlési választás jelentős számú ajánlóívek másolatához”. Ezután társával, egy 39 éves nővel egy IX. kerületi bérelt irodából megszervezték, hogy futárok és másolók a korábbi ajánlóívekről a 2018-as ajánlóívekre másolják a választópolgárok adatait. A segítségükkel három országgyűlési képviselőjelöltet vettek nyilvántartásba a választási hatóságok.

Az ügyészség mindkét nő esetében mint felbujtó ellen nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre három rendbeli választás rendje elleni bűntett és hat rendbeli hamis magánokirat-felhasználásának vétsége miatt, és azt indítványozta, hogy kapjanak felfüggesztett börtönt. A nők bűntársai ellen még folyik a nyomozás – közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

Hozzászólások