Orbán Viktor erősen kezdett reggel: öt perc alatt tíz Soros

Orbán Viktor erősen kezdett reggel: öt perc alatt tíz Soros

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyon rég sikerült akkorát sorosoznia eddig a miniszterelnöknek, mint ma reggel a Kossuth rádióban.

Orbán Viktor reggeli rádióinterjújában nem hangzottak el eget rengető ígéretek vagy bejelentések, valami mégis meglepő volt: rég látott vehemenciával sorosozott.

A miniszterelnök persze nem véletlenül tette: az Európai Unióval folytatott küzdelmeit jellemzően amúgy is Soroshoz kötötte, de most az üzletember tényleg beszállt a vitába egy csütörtökön megjelent cikkel, amiben azt mondja, Orbánék költségvetési vétózása ellenére is ki kell tartani a jogállami feltételek mellett.

Csak az első két percben ötször mondta ki Soros György nevét. Először a cikke miatt, aztán természetesen az került elő, hogy mindenkit ő fizet, aki a magyarok ellen van. Ez az első kétperces teljesítmény azért elképesztő, mert ebben már benne van Nagy Katalin műsorvezető felkonferálása is. Utoljára 2019 elején volt példa hasonlóra, akkor öt perc alatt tizenhárommal felül is múlta a pénteki produkcióját.

Orbán majdnem tudta tartani a szintet a következő 2,5 percben is, mikor további négy alkalommal került elő Soros, de a tizedik alkalomra is alig kellett az első öt percnél tovább várni. Érdemes kiemelni, hogy a tizedik Soros előtt kapott egy jelzőt is: “Egy gátlástalan ember, a mi hazánk fia.”

Az első hullám tehát viszonylag gyorsan lecsengett az interjúban (utána a korlátozó intézkedések szükségességéről és a vakcináról beszéltek), de ahogy a koronavírus, ez is feléledt: az 24 perces interjú utolsó négy percében megint előkerült a "főellenség", első alkalommal újra jelzőt kapva: Orbán “derék magyar honfitársunkként” emlegette őt.

A teljes interjúban tehát 13 Soros jött össze, átlagban nézve kevesebb mint másfél percenként említhette volna Orbán.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Hozzászólások