Karácsony: A városaink kifosztása nem kormányzás

Karácsony: A városaink kifosztása nem kormányzás

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A Főpolgármesteri Hivatal tájékoztató plakátkampányt indít, ezzel szeretné felhívni arra a választók figyelmét arra, hogy a kormány súlyos összegeket von el a fővárostól.

„Világossá kell tenni mindenkinek: a városaink kifosztása nem kormányzás” – írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester azt követően, hogy hétfői online sajtótájékoztatóján bejelentette: Budapest több kerülettel közösen tájékoztató kampányt indít.

A tájékoztatón Karácsony a kampány céljai között említette, hogy tájékoztatást adjanak a fővárosiaknak a közszolgáltatások működéséről, Budapest pénzügyi helyzete kapcsán világossá tegyék, aggódnak a közszolgáltatásokért, valamint erősítsék a közösséget. Hozzátette: azért is indítják a kampányt, hogy

a budapestiek megmutassák erejüket „adott esetben a kormányzati intézkedésekkel szemben is”, azért, hogy „rá tudjuk bírni közös erővel a kormányt” arra, hogy függessze fel a megszorításokat.

Karácsony szerint Budapest közösségének erejére „nagy szükségünk lesz a következő időszakban”, hiszen továbbra is

három válságjelenséggel kell küzdeni egyszerre: a koronavírus-járvány és a gazdasági válság mellett „az önkormányzatokat érintő kormányzati megszorításokkal”.

A gazdasági válságról szólva a főpolgármester kiemelte: a város közszolgáltatásai azért is működhetnek, mert a budapestiek közvetlenül is hozzájárulnak ehhez, ezért arra kérik őket, hogy vásároljanak majd bérletet vagy jegyet, amikor újra „nyugodtan, bárki használhatja” a közösségi közlekedést.

A kampányban többek között felhívják a figyelmet arra, hogy a koronavírus-járvány következő szakaszában a leghatékonyabb védekezés az oltás, ezért arra buzdítanak mindenkit, amint lehetőség nyílik rá, oltassák be magukat.

A kormányzati megszorításokról szólva arról beszélt,

a kampány konkrét célja, hogy meggyőzzék a budapesti vállalkozásokat, ha tehetik, fizessék be az iparűzési adó teljes összegét.

„A többi között az ő döntésükön fog majd múlni, hogy a város kihúzza-e az idei, nagyon nehéz évet” – jegyezte meg Karácsony Gergely.

Nem csak lehetőségünk, de kötelességünk is a köztájékoztatás. Ezt tesszük most, újszerű eszközökkel és új felületeken....

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. január 18., hétfő

Bejegyzésében a főpolgármester kitért arra is, hogy a járvány és a kormány megszorító intézkedései miatt a fővárosnak több tervét is újra kellett gondolnia. Vannak azonban dolgok, amelyekről nem hajlandóak lemondani, ezek közé tartozik például a Lánchíd felújítása, vagy az elektromos trolik beszerzése – magyarázta. „Soha nem fogok lemondani arról, hogy minőségi közszolgáltatásokat nyújtsunk a budapestieknek. Mindazt, amiről a most induló kampányban beszélünk” – zárta posztját a főpolgármester.

Karácsony Gergely: Inkább menjen csődbe a főváros, mint hogy szüneteltesse a közszolgáltatásokat

Budapest főpolgármestere egyeztetett a kormánnyal az elvont iparűzési adó miatti kompenzációról, majd sajtótájékoztatón jelentette be, hogy semmire nem jutottak.

Karácsony szavaira a Fidesz budapesti szervezete úgy reagált: továbbra is csak panaszkodik a főpolgármester, és rosszindulatú kampányt folytat a kormány ellen.

Hozzászólások