2,1 milliárd forintot oszt ki a kormány 45 vidéki sportegyesületnek

2,1 milliárd forintot oszt ki a kormány 45 vidéki sportegyesületnek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Deutsch Tamás-féle Sportegyesületek Országos Szövetsége fogja kiosztani a támogatásokat.

A kormány több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatást biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására – jelentette be Szabó Tünde sportért felelős államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón.

Szabó elmondta, a támogatási program az ország mind a 19 megyéjét érinti, van olyan egyesület, amelyben csak egy, de olyan is, amelyben 18 szakosztály működik.

Az államtitkár szerint a 2020-as év nem várt nehézségeket gördített mindenki elé, és nem volt az másként a sportban sem.

A magyar kormány a sportot nemzetstratégiai ágazatként kiemelten kezeli és egyértelműen segítő kezet nyújt ebben a nehéz időszakban

– mondta.

Szabó azt is hozzátette, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Sportegyesületek Országos Szövetségével (SOSZ) együttműködve országos szinten mérte fel a sportszervezeteket annak érdekében, hogy melyek azok, ahol a leginkább szükséges a magas szintű szakmai munka támogatása, az olimpiai és paralimpiai felkészülés céljából.

Deutsch Tamás, a SOSZ elnöke elmondta, hogy ők fogják folyósítani a támogatásokat február végéig.

Deutsch szerint a járvány miatt több tízezer családnak okozott gondot sportoló gyermekeik tagdíjának befizetése és az bevételkiesést okozott a sportegyesületeknek. A korlátozások miatt jó néhány egyesület nem tud edzéseket tartani a hagyományos helyszíneken, ez is jelentős pluszköltségeket okozott.

Hozzászólások