szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jakab Péter szerint Tóth Endre antikorrupciós elkötelezettségéhez nem fér kétség.

A Jobbik a Momentum politikusát, Tóth Endrét támogatja az előválasztáson a 18. választókörzetben, Dél-Budán – jelentette be a párt elnöke a Facebookon.

Jakab Péter bejegyzésében azt írta, Tóth „antikorrupciós elkötelezettségéhez nem fér kétség”.

A választókerületben eddig egy indulóról lehetett tudni, a Demokratikus Koalíció politikusáról, Bollók Istvánnéról, aki 2002–2006 között Budafok-Tétény polgármestere volt. Ebben a körzetben 2018-ban Molnár Gyula, az MSZP korábbi elnöke nyert, és várhatóan ő is megméreti magát az MSZP–Párbeszéd jelöltjeként.

A Jobbik-közeli Iránytű Intézet kiélezett versenyt vár a 18. egyéni választókerületben: az 1350 megkérdezett közül a kormányváltást akarók 32 százaléka Tóth Endrét, 29 százaléka pedig Molnár Gyulát támogatja. Bollók Istvánnéra 15 százalékuk szavazna.

A Jobbik nem először áll be más párt jelöltje mögé Budapesten: az LMP-s Demeter Mártát és Csárdi Antalt, valamint a DK-s Varju Lászlót is támogatják.

Megállapodott az ellenzék: online és személyesen is lehet majd szavazni az előválasztáson

Kialakult a szervezeti keret, megvannak az időpontok, megszületett az etikai kódex: minden kész az ellenzék közös miniszterelnök- és képviselőjelöltjeinek előválasztásához.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!