szerző:
MTI

Az álláskeresők a 20 munkaügyi központon, 169 kirendeltségen kívül már további 276 helyszínen, a foglalkozási információs pontokon is tájékozódhatnak és intézhetik ügyeiket – közölte Pirisi Károly, a Foglalkoztatási Hivatal főigazgatója. Sok álláskereső így a lakóhelyéhez közelebb kaphat segítséget a képzéshez, az elhelyezkedéshez.

Az információs pontok általában hétfőtől péntekig munkaidőben 4-6, vagy 8 órás időtartamban kereshetők fel. Ahol igény van rá, – a partner intézmények nyitva tartásához igazodva – szombat-vasárnap is elérhetők az információs pontok.

Ezeket az információs pontokat önkormányzatoknál, művelődési intézményeknél, teleházakban, bevásárló központokban, alapítványoknál, egyesületeknél és más olyan helyszíneken alakították ki, ahol általában egyébként is megfordulnak az ügyfelek. A helyi sajátosságok, igények alapján van olyan megye, ahol 2 ilyen információs pontot hoztak létre, van viszont olyan is, ahol 56-ot.

Elérhető például ezekről a helyszínekről a foglalkoztatási szolgálat honlapja, információk szerezhetők a munkaerő-piaci szolgáltatásokról, a támogatási formákról, a képzési lehetőségekről, az állásajánlatokról, segítség kapható az önéletrajzok és pályázatok elkészítéséhez.

A helyi sajátosságokhoz igazodva az információs pontokra kihelyezett ügyfélfogadást négy munkaügyi központ (Baranya, Bács-Kiskun, Pest, és Vas megye) szervezett. Ez a szolgáltatás kiterjed egyebek között az ügyfelek jelentkezésének fogadására, a velük kötött álláskeresési megállapodásokban foglaltak teljesítésének igazolására, a munkaerő-közvetítésre, az alkalmi munkavállalói könyvek kiadására, a munka- és képzési lehetőségről való személyes tájékoztatásra – közölte az intézmény vezetője.

hvg.hu Karrier

Öt álláskeresési tanács kikeletre

Az ember természetéből fakadóan nem szívesen mozgolódik télen. Valahogy túl akarja élni a borús és hideg napokat. De amint elkezdenek rügyezni a fák nem csak szerelem buzog fel, hanem az új munkahely utáni vágy is. Érdekes, hogy a munkaadók receptorai és új állásai is kinyílnak ilyenkorra. Meg kell hát ragadni a kínálkozó alkalmat. Íme öt tanács ehhez.

hvg.hu Karrier

Netikett álláskereséshez

Az internet elterjedésével egyre több lehetőség nyílik otthonról dolgozni, számítógépen keresztül. Ahhoz azonban, hogy a megfelelő helyre ráakadjunk, s utána sikeresen meg is szerezzük az áhított állást, nem árt némi felkészülés. Sorozatunkban a tökéletes online munkahely felleléséhez nyújtunk segítséget.

Infinit Karrier

A főnökök agya az információs korban is a régi programmal fut

A cégvezetők gyakran a technológia adta lehetőségekkel visszaélve igyekeznek szemmel tartani alkalmazottaikat, nem törődve azzal, hogy mindez visszaveti a dolgozók produktivitását – állítja a Londoni Közgazdasági és Államtudományi Egyetem (LSE) által a napokban közzétett, a munkahelyi bizalom kérdését vizsgáló tanulmány.

hvg.hu Karrier

Álláskereső tippek a hét minden napjára

Az álláskeresés időigényes folyamat. Közben nem árt folyamatosan képezni magunkat, hogy a jövő héten esedékes interjún már a maximumot hozhassuk ki magunkból. Az alábbi javaslatok közül egyet-egyet gyakoroljál a hét minden napján, s így jövő héten már nem lesz probléma az a fránya interjú.

MTI Karrier

Az eszközök és információk közös használata a munkaerőpiacon

Ma már 100 felett van a helyi foglalkoztatási együttműködések száma, amelyek szereplői a térség önkormányzatai, munkaadói, szakszervezetei, oktatási intézményei, a civil szervezetek, illetve a helyi munkaügyi intézmények – közölte Csizmár Gábor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter a témával foglalkozó keddi budapesti konferencia megnyitóján.

hvg.hu Karrier

Az öt legnagyobb félelem álláskereséskor

Az álláskeresés és a stressz párban járnak. Ez abból fakad, hogy az emberek ilyenkor többnyire nem csak egy újabb elfoglaltság, hanem a megélhetésük után szaladnak. S persze folyamatosan attól félnek, hogy mi lesz. Ha nem jön össze?

hvg.hu Karrier

Ellenőrzőlista a januári álláskereséséhez

Mindenki pontosan tudja, hogy a vállalatok zöme az új esztendő első hetében szinte alig működik, mert a munkatársak a karácsonyi lakomákat és a szilveszteri tivornyákat igyekeznek feldolgozni. Azok pedig akik nem készültek ki az ünnepek alatt, nem akarják zavarni a többiek lábadozását. Az állásvadász azonban ilyenkor felkészül, hogy aztán akcióba léphessen.

Takáts Tamás kórházban fekszik, és még mozgó urnát sem tudott igényelni

Takáts Tamás kórházban fekszik, és még mozgó urnát sem tudott igényelni

Lázár János biciklivel gurult be a szavazókörbe

Lázár János biciklivel gurult be a szavazókörbe

Karácsony: "Leckét adtunk demokráciából mindenkinek Magyarországon"

Karácsony: "Leckét adtunk demokráciából mindenkinek Magyarországon"

Baranyi Krisztina nyerésre áll Ferencvárosban

Baranyi Krisztina nyerésre áll Ferencvárosban

Tiszaeszláron megbukott a MIÉP

Tiszaeszláron megbukott a MIÉP

"Legyőzhettük volna Borkait, ha a jobbikosok nem válnak árulóvá"

"Legyőzhettük volna Borkait, ha a jobbikosok nem válnak árulóvá"