szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A közszolgálati televíziókban bemutatandó munkaügyi tárgyú műsorok, műsorsorozatok, filmek, filmsorozatok készülhetnek a Munkaerőpiaci Alap 191 millió forintos támogatásával - olvasható a pályázati felhívás a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapján.

Munkaügyi témájú rádióműsorok, cikkek 25-25 millió forintos támogatást nyerhetnek el. A támogatott televíziós műsoroknak, filmeknek fel kell dolgozniuk a munkahelyválasztás, a folyamatos továbbképzés, így a munkahely fenntartása, valamint a munkahelyváltás témakörét, a szakképzési, a felnőttképzési lehetőségeket, népszerűsítve az oktatást, a képzést.

Foglalkozniuk kell a hátrányos helyzetű csoportok problémáival, a szociális, a családügyi, a gyermek- és az ifjúságvédelmi témákkal. A támogatásra 25-50 perces műsorokkal, filmekkel lehet pályázni.

A televíziós anyagok témáit feldolgozó, a közlési időpontokat időben is követő rádiós műsorokat, újságcikkeket is támogatnak.

MTI Karrier

Mely cégek foglalkoztatják az alkalmi munkavállalókat?

A vállalkozások 22 százaléka foglalkoztat rendszeresen alkalmi munkavállalói könyvvel dolgozókat - derül ki egy felmérésből, amely során több mint 6 ezer céget kérdeztek meg a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselői.

MTI Karrier

Közoktatási sztrájkra készül a PDSZ

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) ágazati közoktatási sztrájkot tart szükségesnek a közeljövőben - közölte Kerpen Gábor elnök. A szervezet december 15-én kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdetett, amely több mint 15 ezer oktatási dolgozót érintett.

hvg.hu Karrier

Munkád megkeseríti életedet? Lépj időben!

Bármennyire igyekszel és fogadat összeszorítva hajtasz, úgy érzed, hogy munkád leszívja energiádat, lassan belefásulsz a mindennapi robotba? Ne hagyd, hogy felőröljön a munkahelyi idegeskedés, inkább derítsd ki, hogyan teremthetsz nyugodt, kellemes légkört magad körül, amelyben termékenyen alkothatsz! Ötletek.

MTI Itthon

150 fővárosi tanár kezd éhségsztrájkba

Éhségsztrájkba kezd a bezárásra ítélt Lengyel Gyula Kereskedelmi Szakközépiskola több tanára, valamint a diákok szülei és a hozzájuk csatlakozó szimpatizánsok - közölte a fővárosi oktatási intézmény egyik pedagógusa.

Tizenegy magyar lett ma milliomos, a foci helyett a lottónak köszönhetően

Tizenegy magyar lett ma milliomos, a foci helyett a lottónak köszönhetően

Torokszorító történet a társadalom legelesettebbjeiről - Filmajánló

Torokszorító történet a társadalom legelesettebbjeiről - Filmajánló

A méhek után jöhetnek a juhok és a marhák is legelni Budapestre

A méhek után jöhetnek a juhok és a marhák is legelni Budapestre