szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„Izgultam, kicsúszott a számon valami butaság” – sokan így mentegetőznek, amikor tudatosul bennük, hogy elbukták az állásinterjút, mert olyasmit is kiböktek, ami bizony nem vet jó fényt rájuk. Mikor érdemes hallgatni? Tippek.

Hogy mi minősül elhallgatnivalónak a felvételi beszélgetésen, megítélés kérdése. A jelentkező magánéletére, családi életére vonatkozó információkkal érdemes csínján bánni - ez érvényes az interjúztatóra és a jelentkezőre is. Ha valakiből kérdés nélkül ömlik a mesélnivaló, és az állásinterjút szívélyes beszélgetésnek tekinti, ahol az a cél, hogy minél többet megmutasson magából, valószínűleg azonnal kiesik a rostán. Az interjúztatók ugyanis lényegretörő, pontos válaszokat várnak kizárólag azokra a kérdésekre, amelyeket feltettek. Akadnak olyan témák – ilyen többek között a vallási meggyőződés, felekezeti hovatartozás, szexuális orientáció vagy a politikai irányultság –, amelyek nem merülhetnek föl a felvételi beszélgetésen, illetve, ha szóba is kerülnek, a jelöltet nem érheti hátrányos megkülönböztetés pusztán azért, mert beállítottsága, nézetei nem egyeznek meg az interjúztatóéval vagy azzal, amit leendő főnöke képvisel.  

„Utáltam a főnökömet”

Torzítások.
© hvg.hu
Ha elhangzik a kérdés, hogy miért jöttél el előző munkahelyedről, soha ne hivatkozz arra, hogy főnököd tehet róla (akit mindig is utáltál). Ha ugyanis ilyen kijelentést teszel, már záporoznak is a kézenfekvő kérdések: miért nem szeretted felettesedet, mi a véleményed vezetői stílusáról, főnöki kvalitásairól, hogyan vélekedsz előző munkahelyedről. Ha nem vagy rutinos álláskereső, aki számos felvételi beszélgetésen van túl, könnyen belezavarodhatsz, ha ezek után fölmerül, milyen munkahelyet képzeltél el magadnak, kivel dolgoznál szívesen, mit vársz el felettesedtől (ha már megemlítetted, hogy előző helyeden problémád volt mindezzel). Ne minősítsd egykori főnöködet, kollégáidat – az érzelmi megnyilvánulásokat érdemes kerülni -, az a legegyszerűbb, ha diplomatikusan arra hivatkozol, hogy nem jöttetek ki egymással, nem tudtatok együtt dolgozni.

„Nincs kérdésem”

Az állásinterjú végén a felvételiztetők gyakran megadják a lehetőséget, hogy a jelölt kérdezzen: ilyenkor minden, a meghirdetetett pozíció és annak betöltése kapcsán felmerülő kérdésre válaszolnak. Amennyiben potenciális jelölt vagy, az állásinterjú végén megadják neked is ezt a lehetőséget. Ha erre úgy reagálsz, hogy kijelented: semmi nincs, amit tudni szeretnél a pozícióval vagy a vállalattal kapcsolatban, villámgyorsan elkönyvelik, hogy valójában nem érdekel az állás, és neked mindegy, hogy téged választanak-e. Ha már minden részletet megtudtál, amire kíváncsi voltál és úgy érzed, nem tudsz mivel előrukkolni, érdeklődj leendő kollégáidról, a környezetről, amelyben dolgozol majd, esetleg a vállalati etikettről.

„Nem tudok semmit a cégről”

Ha kiadod magad, és bevallod, hogy nem ismered a céget, ahol dolgozni szeretnél, sok jóra ne számíts! Alapvető feltétel, hogy a felvételi beszélgetés előtt pontosan tájékozódj, hová mész, kivel találkozol, milyen a cég helyzete, története, milyen a nemzetközi megítélése. Az sem árt, ha utánanézel, hogy a megpályázott poszt mivel jár: hasonló profilú cégnél hasonló munkakörben a dolgozók milyen tevékenységeket végeznek, így nem ér majd váratlanul, ha leendő munkaadód ismerteti veled elvárásait. A pontos, felkészült jelölt amellett, hogy magabiztos, jó benyomást is kelt az interjúztatóban.

„Szeretek dolgozni, de”

Mivel minden vállalatnál első a munka, a legtöbb vezetőt nem érdekli, hogy alkalmazottai esetenként miért nem tudnak dolgozni. Ha gyakran beteg a gyerek, vagy mindig rohansz valahova munka után, nem tudsz túlórázni, akkor se éreztesd leendő főnököddel, hogy a munkánál fontosabb dolgok is vannak az életedben. Magánéletedet száműzd az irodából, míg tart a munkaidőd, csak benti feladataidra koncentrálj! 

„Gyakran kések”

A lehető legrosszabb ajánlólevél, ha már az állásinterjún bejelented, hogy mindenhonnan elkésel. A megbízhatatlan, pontatlan, állandóan rohanó, kapkodó és szétszórt alkalmazottakat senki sem szereti, még akkor sem, ha szakmai ismeretei páratlanok. Akadnak olyan munkakörök, cégek, ahol a késés megbocsáthatatlan, sőt, néhány figyelmeztetés után elbocsátás következik, ám ezeknél általában már az állásinterjún felhívják a jelentkezők figyelmét a retorzióra. Ha hajlamos vagy a késésre, akkor se ejts szót gyengeségedről, mert szinte biztos, hogy hátrányosan befolyásolja megítélésedet.

 

hvg.hu Karrier

Interaktív ballépések: így égetheted le magad a kollégák előtt

Érezted már valaha, hogy a legszívesebben kiszállnál a beszélgetésből, de nem teheted, mert sok résztvevős konferenciahívásról van szó? Esetleg egy teremnyi ember kíséri minden mozdulatodat - a kivetítőn? A kellemetlen helyzeteken humorral és hidegvérrel kerekedhetsz felül. Ötletek.

hvg.hu Karrier

Tippek elkeseredett negyvenes munkavállalóknak

Sokan elkeseredetten konstatálják, hogy negyvenéves fejjel már öregnek számítanak, a cégnél ugyanis szép lassan lecserélődött a kollektíva, fiatal pályakezdők vették át az „uralmat”. A tapasztalat ugyanakkor semmivel sem pótolható, a középkorú munkavállalók ügyesen kiaknázhatják lehetőségeiket. Tippek.

hvg.hu Karrier

Hízelgés a főnöknek: amire ráfaraghatsz

Felejtsd el a megjegyzést, amely a főnök nyakkendőválasztása láttán kis híján kicsúszik a szádon, és a dicsérő szavakat is, amelyek új cipőjére – és kifinomult ízlésére – vonatkoznak! A hízelgés kétségkívül hatásos módja annak, hogy megkedveltesd magad feletteseddel, ám ha túllősz a célon, igyekezeteddel épp az ellenkezőjét éred el: kis teperőnek könyvelnek el. Hogyan ne viselkedj?

hvg.hu Karrier

Hat tipp, hogy az álláskeresés ne legyen rémálom

Ritka, hogy valaki pár nap alatt rátalál a vágyott állásra, a folyamat a tényleges elhelyezkedésig – a munkaszerződés aláírásáig – hónapokig is eltarthat. Hogyan vészelheted át ezt a bizonytalan időszakot? Ötletek.

hvg.hu Karrier

A négy leggyakoribb ok a lógásra

Kellemes munka, túlóra és idegeskedés nélkül, segítőkész kollégákkal? Keveseknek adatik meg, hogy maradéktalanul elégedettek legyenek állásukkal. Akad, aki kompromisszumot köt, mások minden alkalmat megragadnak a lógásra. Melyek a kedvetlenség, elégedetlenség leggyakoribb okai?

Vaszily állítja, nem akarnak második Origót csinálni az Indexből

Vaszily állítja, nem akarnak második Origót csinálni az Indexből

Karácsony a képviselőknek: ne álljanak a sötét oldalra

Karácsony a képviselőknek: ne álljanak a sötét oldalra

Most már tényleg a jogállamisághoz köthetik az EU-s pénzek kifizetését

Most már tényleg a jogállamisághoz köthetik az EU-s pénzek kifizetését