szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A növekvő környezettudatosság Ausztriában is egyre virágzóbb iparággá teszi a környezetvédelmi technológiák üzletágát: 1993 óta az osztrák környezettechnológiai cégek, megnégyszerezve forgalmukat, tavaly 6 milliárd eurós bevételt értek el. Az ágazati munkahelyek száma több mint megduplázódva, 22 ezer fölé emelkedett.

2020-ig 50-75 ezer új munkahelyre számítanak a környezeti technológiákkal foglalkozó cégek. A beruházások a környezeti és energiatechnológiai ágazatokban évente mintegy 15 százalékkal nőnek, a Wifo gazdaságkutató vizsgálatai szerint.

1993 és 2007 között az osztrák környezettechnológiai cégek száma 248-ról 375-re bővült.

MTI Vállalkozás

Jobb fizetésért el is költöznénk

A magyarországi üzleti szféra leginkább a problémamegoldásban jeleskedő, jó kommunikációs képességekkel bíró és csapatmunkára is alkalmas szakemberekre tart igényt - mondta Kobelrausch György, a Telkes Tanácsadó Zrt. tanácsadója, aki az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) megbízásából készített felmérést ismertette az AmCham konferenciáján.

MTI Karrier

Miért csúsztak a felvételizők értesítésével?

A fellebbezések miatt fordulhattak elő csúszások a felsőoktatási felvételizők kiértesítésénél, kedden azonban minden intézmény minden nevet megkapott az Oktatási Hivataltól - közölte Bakonyi László, a hivatal elnöke.

Karrier

Tanár helyett szoftver duruzsol?

Az interaktív nyelvoktató szoftverek többsége nem helyettesíti a tanárt, sőt használatakor némi bosszúságra is fel kell készülni. A HVG német programokkal végzett tesztje szerint a profibb változatok sem kapcsolják össze tökéletesen a lexikális tudást a gyakorlatokkal.

„A koronavírus nem tart szünetet, ahogy én sem tartottam” – Betegség miatt mondott le az osztrák egészségügyi miniszter

„A koronavírus nem tart szünetet, ahogy én sem tartottam” – Betegség miatt mondott le az osztrák egészségügyi miniszter

291 újabb áldozata van a koronavírusnak

291 újabb áldozata van a koronavírusnak

Olcsóbb lesz az üzemanyag szerdától

Olcsóbb lesz az üzemanyag szerdától