Nagyban megkönnyítik a teljesítmény szerinti jövedelmek meghatározását azok a szoftverek, amelyek szemfülesebbjeinek segítségével ma már a munkaerőpiac jövedelmi viszonyai is könnyedén figyelemmel kísérhetők.

Akár több ezer munkavállaló adataival is képesek dolgozni a sokadik generációs bérszámfejtő és egyéb, javadalmazásokat kezelő szoftverek - ad bevezetőt a hr-szoftverek világába Kosztyán Zsolt, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának adjunktusa. Igaz, a bérszámfejtést gyakorlatilag az első céges számítógépek megjelenése óta igyekeztek automatizálni. Magyarországon a rendszerváltás hajnalán kifejezetten a bérszámfejtést átfogó szoftverek írására jött létre a Nexon; legújabb ilyen terméke a NexonBér. De bérszámfejtéssel, javadalmazásmenedzsmenttel foglalkozó szoftvereket fejleszt többek között a VT-Soft (Opus Human) vagy az L-Soft (Piramis) is - elemzők ezeket tartják a hazai célprogramok közül a legelterjedtebbnek. Szakértők szerint figyelemre méltó még a Master Consulting Loga nevű programja, az egyszerűbbek közül pedig az Orgware cég Dolber és jDolber szoftvere is.

Szoftver-biznisz. Gyerekjáték.
© sxc.hu
A piacon ma már többnyire csak azok a programok rúgnak labdába, amelyek lehetővé teszik az elektronikus adóbevallást is. Szinte kivétel nélkül valamennyi szoftver tartalmaz cafeteriamodult - ezzel a béren kívüli egyéb juttatásokat (lásd Kávéházi menü című írásunkat) lehet nyilvántartani -, s foglalkoznak ösztönzésmenedzsmenttel is.

Az intelligens javadalmazásszoftverek többsége könnyen kapcsolódik az integrált vállalatirányítási (erp) rendszerekhez, hiszen ezen hr-szoftverek munkájának eredményét el kell küldeni az integrált rendszerek pénzügyi-számviteli, illetve kontrollingmoduljainak. Magyarországon magyar fejlesztésű javadalmazásszoftvereket alkalmaznak sokszor akkor is, ha egyébként a cég nagy, integrált vállalatirányítási rendszert használ, például a három erp-mogul, az SAP, az Oracle és a Microsoft valamelyikének a termékét. Hiába rendelkeznek ugyanis a vezető erp-rendszerek jó hr-modulokkal, a magyar törvényeknek a nyugati fejlesztők képességeit és reakcióidejét sokszorosan meghaladó változásait a hazai szoftverek jobban tudják követni, ezeknek általában a karbantartása is olcsóbb, mint egy teljes integrált rendszer irreálisan gyakori frissítése.

A javadalmazásmenedzsment igencsak komplex, az emberierőforrás-kezelés több részterületét (például a kompetencia- és a teljesítménymenedzsmentet, a képzés-fejlesztést és a toborzás-kiválasztás procedúráját) is érintő folyamat - árnyalja a képet Zöllei Katalin, a Nexon hr-igazgatója. Egy hatékony teljesítménymenedzsment-szoftver személyenként meghatározza a teljesítményhez kötött bérfejlesztést és a teljesítményarányos jutalom összegét a rendelkezésre álló pénzkeret figyelembevételével.

A részterületek összehangolását integrált hr-szoftverek végzik; ezek ma már képesek arra, hogy egyetlen felületen kezeljék és jelenítsék meg a hr-szakemberek és felső vezetők számára a legfontosabb, egymással összefüggő információkat. Már egy viszonylag kicsi, néhány tucat alkalmazottat foglalkoztató cég számára is előnyt jelenthet, ha egyetlen rendszerben, strukturált formában elérhetők a munkavállalókkal és a szervezettel kapcsolatos törzsadatok, és néhány kattintással elvégezhető a bértervezés.

Második oldal (Oldaltörés)

A versenyképes jövedelmet kínálni kívánó cégeknek elemi érdekük, hogy összevessék a munkavállalók jövedelmét a munkaerő-piaci adatokkal - mondta a HVG-nek Baglyas Andrea, az SAP Hungary Kft. tanácsadója -, hozzáfűzve, hogy intelligens szoftverek ezt az elemzőmunkát hús-vér közgazdászok közreműködése nélkül is képesek elvégezni. Méghozzá úgy, hogy a különböző jövedelemszint-felmérő cégek adatait egyszerűen beemelik a vállalatirányítási rendszerbe. Ahhoz azonban, hogy össze lehessen vetni a belső és az importált adatokat, a vállalat munkaköreit meg kell feleltetni a jövedelemszint-felmérő által használt munkakörökkel és elnevezésekkel. Ezt követően viszont már néhány kattintással aktualizálni lehet a sokféle fizetési sávból álló vállalati bértáblát.

Az sem könnyíti meg a hr-szoftverek hangyamunkáját, hogy a javadalmazási elemek (alapbérfejlesztés, bónuszkifizetés vagy részvényjuttatás) szabályrendszere évről évre változhat, ezért olyan eszközöket célszerű adni a felhasználóknak, amelyekkel a szabályok rugalmasan módosíthatók. A beállított szabályok alapján a rendszer munkavállalónként automatikusan kiszámítja az alapbérfejlesztés mértékét, a bónusz összegét vagy éppenséggel a grátiszrészvény-számát, ugyanakkor árgus szemekkel figyeli, nehogy túllépjék a meghatározott kereteket. Ráadásul egy modern munkafolyamat-kezelő rendszer lehetőséget ad arra is, hogy egy-egy szervezeti egység vezetője egyetlen kattintással felterjessze felettesének beosztottai javadalmazási tervét. A szoftver által írt e-mailben szereplő link a jóváhagyási felületre irányítja a főnököt, aki ott katonásan rendszerezett formában tekintheti meg a küldött adatokat. Érdekes alkalmazással segíti a munkahelyi kultúra jobb megismerését a HyperTeam Üzleti és Informatikai Tanácsadó Kft. Bernet nevű - szoftverrel is megtámogatott - kapcsolatelemzési módszertana. Ennek segítségével megismerhetők a szervezetben dolgozó munkatársak közötti érzelmi, szakmai és függelmi kapcsolatok, kommunikációs csatornák, sőt még a vezetők elfogadottságát is lehet mérni - márpedig ezen áll vagy bukik többek között minden bevezetendő újítás.

Nemzetközi szinten is beválni látszanak a javadalmazásmenedzsment legújabb szoftverei - foglalja össze tapasztalatait a GE Money multicég tulajdonában levő Budapest Bank úgynevezett e-hr menedzsere, Kocsis Krisztina. A cégnél ugyanis jó ideje a teljesítményközpontú javadalmazás a módi, a kitűzött célok teljesítését pedig külföldről is könnyedén nyomon tudják követni a menedzserek. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a régió vezetői kitűzik az elérendő célokat, amelyeket aztán a helyi vezetők egy okos szoftver segítségével lebontanak a saját területükre, majd az így kapott részfeladatot néhány kattintással megosztják a beosztottaikkal. Ezt követően a munkatársak kitűzik saját, súlyozott céljaikat, és rögzítik a számítógépes rendszerben. A dolgozó a pénzügyi év végén egy interaktív felületen beírja eredményeit és a teljesítés körülményeit, majd a vezető is megteszi ugyanezt. A rendszer elküldi a véleményt a közvetlen felettesnek (de mindebbe betekinthet a hr-menedzser is). Az éves teljesítményt aztán kategóriákba sorolják, aminek része az is, hogy betáplálják, az illető dolgozó mennyire munkálkodott a vállalati értékeknek megfelelően. Az automatizálás híveit persze némileg lelombozhatja, hogy az értékelés fent említett, számos szubjektív elemére nemigen lehet programot írni, meg persze az is, hogy a teljesítményt a cégtől független külső tényezők is alakíthatják, például a piaci környezet változása.

NYERGES JÁNOS

Trend

Hódít a mini

"Csak nagyjából egy év múlva derül ki, mennyit spóroltunk azon, hogy átálltunk egy komplett vállalatirányítási...

Trend

Kávéházi menü

A cafeteria típusú juttatási rendszerben a munkavállaló havi bérén túl egy meghatározott keretösszeget saját belátása...

„Elakadt” – itt a belső levél, amelyben a 4iG a T-Systems-ügylet bedőlését magyarázza

„Elakadt” – itt a belső levél, amelyben a 4iG a T-Systems-ügylet bedőlését magyarázza

Úgy pörög az autógyártás, hogy az egész magyar ipart húzza magával

Úgy pörög az autógyártás, hogy az egész magyar ipart húzza magával

Öt villanyoszlop dőlt ki egy autóbalesetben Soroksáron

Öt villanyoszlop dőlt ki egy autóbalesetben Soroksáron

Folytatódhat a Szomszédok, de Ábel Anita nélkül

Folytatódhat a Szomszédok, de Ábel Anita nélkül

Lopott, teljesen egyedi tuningolt Range Rover akadt fenn Nagylakon

Lopott, teljesen egyedi tuningolt Range Rover akadt fenn Nagylakon

Földrengés volt Törökbálinton

Földrengés volt Törökbálinton