szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy Ausztráliához tartozó kis szigeten kínálják a világ legvonzóbb állását. Fél év eszményi körülmények között: kék víz, fehér homok, séta, fényképezés, napozás, ráadásul mindezért még busás fizetés is jár. Ki ne csábulna el?

Édenkert. Ki jön vissza?
© sxc.hu
Az álomállás, amelyért egyébként 150 ezer ausztrál dollárt fizetnek (körülbelül másfél millió forint) hat hónapra szól, a Nagy-korallzátonyhoz tartozó Hamilton szigeten - írja a Yahoo! News. A gondnoki álláshoz ingyen szállás jár egy három hálószobás bungalóban, amelyhez úszómedence is tartozik - bár a paradicsomi környezetben ez nem meglepő - , valamint miniautó, amellyel keresztül-kasul bejárható a terület. És mi a szigetőr feladata? Sétál, úszik, búvárkodik, ellenőrzi a zátony állapotát, minderről pedig napról-napra beszámol egy fotókkal, videókkal illusztrált blogon.

Csaló állásközvetítők
Szeretne legalább havi ezer eurót keresni, távol otthonától, egy mesés szigeten? Szakképzettség nem szükséges, minimális nyelvtudással csak Önre várnak a jól fizető állások. Vigyázat! Átverés. Cikkünkért kattintson ide.

Ahhoz, hogy valaki eséllyel pályázzon az állásra, bizonyítania kell: alapfeltétel a jó kommunikációs készség, az angol nyelvtudás és íráskészség, valamint az is, hogy a jelölt jó úszó legyen. Az álláshirdetés és az ezzel járó kampány része az évi 18 billió ausztrál dollárt termelő turisztikai ipar fellendítésének, ami a globális gazdasági válság miatt vált szükségessé - mondta a kampány szóvivője, Paul Lucas ausztrál színész. Noha a queenslandi turisztikai miniszter szerint az állás mindenki számára elérhető és megpályázható, kérdés, hogy idejekorán nem ígérték-e már oda valakinek.
Karrier

Képernyős nagyágyúk: mi a siker titka?

A mai kor HR-szlogenje, hogy a szervezet sikere a humán tőkén alapszik. A kereskedelmi televíziók esetében azonban kérdéses, hogy beszélhetünk-e tudatos utódlástervezésről. Vajon mi a TV2 HR-stratégiája: megőrizni a kulcsembereket, vagy lecserélni, frissíteni a csapatot? Erről kérdezte a HR Portal Bedő Beatrixot, a TV2 szervezetfejlesztési igazgatóját.

hvg.hu Karrier

A legjobb és legrosszabb szakmák toplistája

A filozófusok vagy a hentesek munkája jobb? Mi a helyzet a meteorológusokkal és a tűzoltókkal? Egy amerikai kutatásból kiderül, mely kritériumok alapján állították föl azt a 200-as listát, amely a legjobb és legrosszabb szakmákat rangsorolja. Íme az eredmények.

hvg.hu Karrier

Öt meggondolatlan lépés, amiért kirúghatnak

Ma már nem kell látványosan elszúrni valamit ahhoz, hogy kirúgjanak, elég, ha a cégnek nem megy jól, és a munkaadó erre hivatkozva leépíti a kollektíva egy részét. Ám még így is akadnak olyan tényezők, amelyek elősegíthetik a főnök döntését, hogy megváljon tőled. Veszélyes szokások, hasznos tanácsok.

Vádat emeltek a csengeri örökösnő ellen

Vádat emeltek a csengeri örökösnő ellen

Nem fogadta el a budakalászi polgármester a búzavirágozó jegyző lemondását

Nem fogadta el a budakalászi polgármester a búzavirágozó jegyző lemondását

A kormány válasza George Clooney interjújára: Soros

A kormány válasza George Clooney interjújára: Soros