Horvát kézben a FMCG áruelosztás

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Létrejött Magyarország legnagyobb FMCG disztribútora azzal, hogy többségi tulajdonrészt vásárolt a zágrábi központú Orbico Group a magyar Rafinanz Service Kft.-ben.

Az Orbico Group jelenleg a közép-kelet-európai régió legnagyobb FMCG (Fast Moving Consumer Goods - gyorsan forgó fogyasztási cikkek) disztribútora, 2011-ben több mint 800 millió euró forgalmat bonyolított le. Jelenleg közel 2300 embert foglalkoztat, s több mint 50 beszállító partnere van. A cég 200 világ- és helyi márkát forgalmaz közel 30 ezer partnerének, mindezt több mint 56 ezer kis- és nagykereskedelmi egységben. A tranzakció nyomán a Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban működő Rafinanz Service Kft. cégneve RafinanzOrbico Kft.-re változik.

A megváltozott tulajdonosi kör a jelenlegi 110 millió forintról három hónap alatt 1,2 milliárd forintra emeli a RafinanzOrbico Kft. saját tőkéjét. A tőkeemelést a cég 2012. december 31-ig hajtja végre, s az Orbico Trade Hungary Kft., az Orbico Group magyar leányvállalata az év végéig beolvad a RafinanzOrbico Kft-be. A tranzakciót követően a feltőkésített RafinanzOrbico Kft. Magyarország elsőszámú disztribútorává válik és támaszkodhat az Orbico Group anyacég szakmai és pénzügyi támogatására.

A Rafinanz Service a sales support és az FMCG disztribúciós piac egyik legfontosabb szereplője Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban, tavalyi forgalma 18 milliárd forint volt.