Index: új vidámparkot építene egy cég Budapesten

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Új vidámparkot hozna létre a budapesti Duna-parton egy magánkézben lévő ingatlanfejlesztő társaság - közölte az Index a cég közleményére hivatkozva. A Wing Zrt. a IX. kerületben, a Rákóczi-hídtól (volt Lágymányosi-hídtól) délre tervezi a témapark létrehozását. A jelenleg a Városligetben működő Vidámparkot a tervek szerint november 4-én végleg bezárják.

A cél egy olyan szabadidős és rekreációs témapark létrehozása, ami a budapestiek, a vidékiek és a külföldiek számára is vonzó úti cél - közölte az Index a Wingtől kapott információk alapján.

E szerint a szórakoztató attrakciók mellett vendéglátó egységek, szálloda és konferencia létesítmények, nemzetközi hajókikötő létrehozására nyílna lehetőség, és egy gazdaságos, egész évben működő korszerű parkról lenne szó.

A vállalat Duna Passage nevű projektjének területén, a Lágymányosi-hídtól délre 14,5 hektár áll rendelkezésre, két oldalról is víz által körbevett területen. A terület ellátott tömegközlekedési kapcsolattal, közvetlenül a hév mellett helyezkedik el és hajó csatlakozás is van. Autóval kiválóan megközelíthető Budapestről és vidékről egyaránt.

A Wing már felvette a kapcsolatot a főváros vezetésével és jelenleg is dolgozik a finanszírozási lehetőségek és a támogatás megszervezésén. Az átfutási idő a nyitásig várhatóan 2-3 év - tette hozzá a portál.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Városligetben jelenleg működő Vidámparkot a Fővárosi Közgyűlés elé kerülő javaslat alapján november 4-én véglegesen bezárnák.

Az ott dolgozó 55 alkalmazottnak a terv szerint október végével mondanának fel, az üzemeltető cég felszámolása pedig 490 milliós készpénzkiadással járna. A területet a szomszédos állatkert venné át.