Orbán a kínai nagykövettel együtt adja át a Huawei új központját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elkészült a Huawei Technologies regionális logisztikai központjának bővítése Biatorbágyon, a beruházást ma Orbán Viktor miniszterelnök és Hsziao Csien, a Kínai Népköztársaság nagykövete adja át.

A Huawei Technologies Hungary szeptember elején jelentette be, hogy közel 30 ezer négyzetméteres, havonta 3 ezer kamiont indító logisztikai központot létesít a Biatorbágyon. A bejelentés szerint a Huawei több összeszerelő és logisztikai üzemet, csarnokot magában foglaló magyarországi európai ellátóközpontjának teljes szállítási és raktározási tevékenysége Biatorbágyra kerül át.

A kínai távközlési cég ekkor jelentette be azt is, hogy termelését is növeli Magyarországon, és az eddigi, jórészt vezeték nélküli távközlési hálózatokhoz szükséges berendezéseken kívül megindul Magyarországon 2015-ig szinte valamennyi, a Huawei portfóliójában szereplő – vezetékes, mobil, optikai, adatforgalmi és egyéb más – távközlési berendezés összeszerelése. A termelésbővítés keretében a Huawei által közvetlenül és közvetve Magyarországon foglalkoztatottak száma a tervek szerint az eddigi másfél ezer duplájára fog emelkedni.

A Huawei Technologies Co. kínai multinacionális mobil és távközlési hálózati berendezéseket gyártó vállalat a világ 150 országában 150 ezer embert foglalkoztat. Ügyfelei között van a világ ötven vezető távközlési szolgáltatójából 45, így termékeivel és berendezéseivel a világ lakosságának egyharmadát szolgálja ki közvetlenül vagy közvetve.

A Huawei Technologies Hungary 2005 óta működteti Magyarországon európai ellátó központját, amely a budapesti központ irányítása alatt a pécsi és komáromi összeszerelő üzemet és a biatorbágyi logisztikai központot foglalja magában.