szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Magyarország első, ipari mennyiségű gluténmentes tésztát gyártó üzemének csarnokavatóját tartották meg kedden Monostorpályiban.

A technológiával együtt 1,2 milliárdos fejlesztés 65 százalékban uniós támogatással valósult meg - közölte Vaszkó László, az Agri-Corn Kft. ügyvezetője. Az új tésztagyárban 4 ezer tonna, kukoricából készült, gluténmentes tésztát állítanak elő évente, a beruházással 20 új munkahelyet teremtetettek a hajdú-bihari településen.

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára azt mondta, a 100 százalékban magyar tulajdonú Agri-Corn Kft. a beruházással - a beszállítókat is figyelembe véve - több száz család megélhetéséhez járul hozzá a térségben.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!