Télen is lehet minden nap Debrecenből Londonba repülni

Télen is lehet minden nap Debrecenből Londonba repülni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Bemutatták kedden a Wizz Air október végétől érvényes téli menetrendjét. Az év utolsó részében sem csökkentik a Debrecen és London közötti járatok számát, így minden nap lehet majd a brit fővárosba repülni Hajdú-Biharból – írja a Dehir.hu. Az eindhoveni járat is megmarad.

A Wizz Air 2012 nyarán indította a Debrecen-London Luton járatot, mely idén március 30-tól már a hét minden napján közlekedik. Kezdetben még csak heti három, majd később öt, télen pedig négy londoni gép indult Debrecenből.

Herdon István, a debreceni repteret üzemeltető Xanga cégcsoport vezetője azt mondta, hogy a Debrecen-London-járatok tele vannak, a számok meggyőzték a légitársaságot. A hollandiai Eindhovenbe télen hetente kétszer indulnak majd gépek Debrecenből. Tervezik új járatok indítását is, ehhez már végzik a felméréseket.

A téli menetrendben a mostaninál öt perccel később indulnak majd mind a londoni, mind az eindhoveni gépek Debrecenből. A dortmundi járatot továbbra is szüneteltetik – derül ki a cikkből.

Herdon István szerint nemsokára véglegesítik a charterjáratokat is. A bulgáriai Burgasz, a törökországi Antalya és a görögországi Zakynthos újra szerepel a kínálatban, amelyben lehet, hogy a tunéziai Monastir ugyancsak bekerül, bár erről még tárgyalnak.