Európa leggyorsabban növekvő reptere lett a belgrádi

Európa leggyorsabban növekvő reptere lett a belgrádi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egy év alatt 4 millió utas fordult meg a belgrádi repülőtéren, ez 32 százalékos növekedésnek felel meg, ami európai rekord.

Egy év alatt 4 millió utas fordult meg a belgrádi repülőtéren, ez 32 százalékos növekedésnek felel meg az előző évhez képest, ez európai rekordot jelent – írja a Balkans.com. Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök a belgrádi reptéren kijelentette, hogy abban bízik, hogy a következő évben 5-5,5 millió utas fordul meg majd a szerb főváros légikikötőjében.

A kormányfő szerint a reptérnek plusz munkaerőt kell felvennie, hogy bírják a növekedési iramot, illetve más állami cégektől irányítanak majd át munkavállalókat a reptérre. Vucic elmondta, hogy a kormány nem adja el a repülőteret, de egyéb befektetési lehetőségeket mérlegelnek.

A belgrádi repülőtér forgalmát az Air Serbia pörgeti: a cég 74 százalékkal több utast szállított, mint egy évvel korábban, emellett 54 százalékkal nőtt a légivállalat bevétele is. Az Air Serbia jó úton jár ahhoz, hogy a 2014-es évet profittal zárja, ezzel pedig egyedül lehet a régió légicégei közül.