Gazdának állt a háromszoros olimpiai bajnok pólókapus

Gazdának állt a háromszoros olimpiai bajnok pólókapus

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

150 hektáron gazdálkodik Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdás.

Nagyszüleitől örökölt 40 hektár szántót és még néhány hektár elvadult, gyepes területet az olimpikon. Először megvált volna a területtől, azonban a terepszemle alkalmával kedvet kapott a gazdálkodáshoz és a vidéki életmódhoz, és inkább felcsapott gazdának – írja a Sokszínű Vidék.

„Egy több ezer hektáron gazdálkodó vállalkozás bérelte földjeinket. Mikor hozzám került, leromlott talajok fogadtak, amiket rendbe kell tenni” – nyilatkozta az egyébként még edzőként és játékosként is aktív Szécsi, aki párjával elvégzett egy aranykalászos gazdaképzőt, és igazi tudásbázisra találtak Pista bácsi, kömlői gazdálkodó személyében.

©

Az egyéni vállalkozóként és egy mezőgazdasági cég vezetőjeként is dolgozó Szécsi ma már 150 hektáros terület mindennapjaiért felel. 110 hektár szántó, 25-30 hektár pedig legelő. Ugyanis az olimpikon állattenyésztéssel is foglalkozik, a vízilabdázó ugyanis megfogadta egy tapasztalt gazda tanácsát, miszerint a terményt a bőrbe töltve legjobb eladni. Azonban ahogy az Új Mezőgazdasági Magazin videójából is kiderül, egyelőre a család tartja el a gazdaságot és nem fordítva.

Hozzászólások