Polgármester férje segített jó irodát találni Rogán Cecília cégének?

Polgármester férje segített jó irodát találni Rogán Cecília cégének?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Direkt 36 cikke szerint Rogán Antal feleségének cége egy olyan épületben bérel irodát, ami két jordán üzletember egyik üzlettársáé. A két külföldi befektetővel polgármesterként jó viszonyt ápolt Rogán Antal, a Váci utcai hoteljük megnyitóján is részt vett annak idején a feleségével együtt.

Rogán Cecília és Sarka Kata közös cége tavaly októberben egy olyan naphegyi irodaházba költözött, amelynek tulajdonosa, Váradi Ernő több mint tíz éve üzletel Sameer Hamdannal és Zuhair Awaddal, a két jordán származású üzletemberrel, akik jó viszonyt ápoltak Rogán Antallal azután, hogy 2006-ban az ötödik kerület polgármestere lett – derítette ki a Direkt36.

Az oknyomozó portál cikke szerint Rogán Antal és felesége 2012 szeptemberében részt vett a Váci utcai Estilo hotel megnyitóján. A szálloda két tulajdonosai az előbb említett jordán származású üzletemberek, akik harminc éve élnek Magyarországon, az állampolgárságot 2013-ban kapták meg.

A Forbes magazinnak korábban azt mesélték, hogy ifjúsági szállások üzemeltetésével, textilkereskedelemmel, pénzváltással kezdték, és ma már tizenkét szállodájuk van Budapesten, köztük luxuskategóriások és menő butikhotelek. A szállodák közül hat az V. kerületben van: ebből öt már működik, a hatodik a Párizsi Udvarban nyílik majd meg.

Rogán Antal polgármesterként került velük szoros kapcsolatba: eladta nekik a kerület egyik értékes ingatlanát, részt vett több rendezvényükön, és a két üzletember nyilvánosan is elbüszkélkedett azzal, milyen nyitott volt a politikus a kapcsolatépítésre.

Rogán Cecília és Sarka Kata közös cégét Nakama&Partners-nek hívják, fele-fele részben tulajdonosok, a cégnyilvántartás szerint a cég fő tevékenysége reklámügynöki tevékenység. Korábban Törökbálinton volt a székhelyük, onnan költöztek át az elegáns környékre, egy felújított irodaházba.

Sarka Kata az oknyomozó portálnak azt állította: véletlen összefüggésről van szó, mert nem is ismerik az épület tulajdonosi körét, amelytől a helyiséget bérelik, piaci áron. A pontos összeget nem árulta el. Azt sem tudni, mekkora a pontos alapterület.

Az épületet a cégén keresztül birtokló Váradi Ernő nem akart nyilatkozni a Direkt 36 cikkéhez.

Rogán Antal tárcájának sajtóirodája annyit üzent, hogy a megkeresésnek „Rogán Antal miniszter úr közéleti tevékenységéhez nincs köze”.

A két jordán származású üzletember nevében pedig a cégük igazgatója azt mondta, hogy nem tudják, mi történik a Derék utcában, az irodaépülethez nincsen ugyanis közük.