Így verik át a csalók a Gorillaz magyar rajongóit

Így verik át a csalók a Gorillaz magyar rajongóit

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Harmincezer forintot is elkérnek a tízezres jegyért, már legalább hatvanan panaszolták, hogy átverték őket.

Legalább hatvan embert csaptak be svájci jegyüzérek a budapesti Gorillaz-koncertre árult jegyekkel. Az egyik vásárló a Borsnak panaszolta el: miután jelezte, hogy részt venne az eseményen, értesítőt kapott arról, hogy vehet jegyeket az egyik népszerű online árusítótól. Le is ellenőrizte, hogy nemzetközi, bejegyzett cégtől venne jegyet – az első meglepetés ezek után akkor érte, amikor két jegyért 42 ezer forint helyett 59 200-at vontak le tőle. Majd annak is utánanézett: valójában 9900 forintba kerül a jegy a hivatalos értékesítőknél.

Mint elmondta, az is megtévesztette, hogy folyamatosan olyan üzenetek villogtak az oldalon, mint hogy „mindjárt elfogynak a jegyek”, vagy „most vettek épp tízet” – bár azt ő is elismerte, hogy mindez törvényes volt. Ennek ellenére a banknál, a svájci internetes csalásokkal foglalkozó hivatalnál, az uniós szerveknél és a hivatalos értékesítőnél is jelezte az esetet.

Amikor pedig a neten is megírta, mi történt vele, több mint hatvanan jelezték, hogy belefutottak ugyanebbe a csalásba. A jegyárusító oldalt működtető céget Svájcban jegyezték be, a domaint pedig Nagy-Britanniában regisztrálták, így az EU fogyasztóvédelmi lehetőségei nem élnek ott.

Hozzászólások