Nyugtatja a magyar kedélyeket az Amerikában csődbe ment Takata

Nyugtatja a magyar kedélyeket az Amerikában csődbe ment Takata

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Takata Európában nyereségesen működik, nem jelent csődöt, miskolci üzemében pedig zavartalanul folytatja a termelést, sőt bővíti kapacitását – mondta a Takata Safety Systems Hungary Kft.

Azzal kapcsolatban, hogy a Takata autóalkatrész-beszállító vállalat hétfőn csődvédelmet kért Japánban és az Egyesült Államokban, a magyar leányvállalat közleményében hangsúlyozta: a csoport Japánban, Ázsiában, Amerikában és az európai, közel-keleti és afrikai régióban (EMEA) tevékenykedő jogilag független, önállóan működő részlegekből áll.

A légzsák-meghibásodással kapcsolatban felmerült költségek és pénzügyi terhek elsősorban az amerikai és a japán érdekeltségeknél keletkeztek, a csoport többi érdekeltsége viszont nyereségesen működik és megfelelő bevételt termel – mutattak rá. Hangsúlyozták, hogy a Takata EMEA pénzügyi mutatói kifejezetten jók, a cég erőteljes gazdálkodási bázisra támaszkodik és jó üzleti kapcsolatokkal rendelkezik.

Hozzáfűzték: a Takata EMEA leányvállalatait a régióban, azok partnereit és alkalmazottait közvetlenül nem érinti hátrányosan az amerikai és a japán érdekeltségek csődeljárása és azok értékesítése egy új tulajdonosnak. Az MTI-nek eljuttatott közlemény hangsúlyozza, hogy a Takata a terveknek megfelelően tovább bővíti termelési kapacitását a jelenleg 1400 alkalmazottat foglalkoztató miskolci üzemben, és az elkövetkező hónapokban újabb 200 alkalmazottal növeli a dolgozói létszámot.

Hozzászólások